Poslovni Partneri Gloria Ferrari doo

Posao predstavlja pravo zadovoljstvo kada ste u mogućnosti da ga radite sa pravim partnerima.

Index Braille

Uz Index Braille štampače (embosere) Brajevo pismoje stiglo u sve delove sveta.Svakome treba dati priliku da čita i piše. Uz Index Braille štampače (embosere) Brajevo pismo je stiglo u sve delove sveta.

Index Braille je fokusiran na produkciji kvalitetnog Brajevog pisma više od 25 godina. Njihovi štampači su prilagođeni za rad slepim i slabovidim osobama. Imaju govorno navođenje, komande ispisane na Brajevom pismu, i što je najvažnije kvalitetno utisnute tačkice koje se lako čitaju.

Sedište kompanija je u severnoj Švedskoj, ali 97% naših Brajevih štampača (embosera) se izvozi izvan Švedske. Oni se koriste širom sveta, pomažući ljudima da komuniciraju na više od 30 jezika.

Opširnije: Index Braille

Rednet AG

Rednet  AG - Asistivne tehnologijeRednet  AG je distributer asistivnih tehnologija. Asistivne tehnologije predstavljaju pomagala za komunikaciju i sisteme za pristup računaru osobama sa invaliditetom. Zahvaljujući dugogogišnjem iskustvu u oblasti asistivnih tehnologija i poznavajući potrebe i očekivanja osoba sa invaliditetom biraju najbolje proizvode na svetskom tržištu kako bi njihov život učinio lakšim.

AbleNet Inc.

Logo AbleNet IncAbleNet is a world leader in assistive technology, curriculum, and services to help individuals with disabilities lead productive and fulfilling lives. We believe that all people deserve the tools to help them learn about, interact with, and participate in the world around them. Whether that’s a child in the classroom, an adult recovering from an injury, a veteran with a permanent disability, or a senior who wants to remain at home, AbleNet is there helping improve their lives.

Opširnije: AbleNet Inc.

Attainment Company

Attainment Company logo

Attainment Company je nezavisna kompanija u porodičnom vlasništvu sa sedištem u Veroni, Wisconsin. Od 1979. godine kompanija Attainment Company posvećena je pružanju pomoći osobama sa kognitivnim poremećajima u poboljšanju školskog uspeha, poslovnog uspeha i uopšte života. Don Bastian, osnivač i direktor osmislio je prvi proizvod kompanije Attainment kada je bio koordinator programa u Rock County Rehabilitation Services (sada znanom kao Kandu Industries) u Beloit-u, Wisconsin-u.

Opširnije: Attainment Company

Pretorian Technologies

Pretorian Technologies, logotipSa preko četrdeset godina iskustva u proizvodnji Trackball-ova, kompanija Pretorian Technologies je 2008. godine registrovana po ISP standardu za projektovanje i proizvodnju ulaznih uređaja na industrijskom tržištu za osobe sa invaliditetom (posebnim potrebama). Zahvaljujući stručnosti projektanata ovih uređaja i divnog umetničkog dizajna osmišljenog za iste, proizvodi kompanije Pretorian Technologies se prodaju širom sveta preko velike prodajne mreže distributera.

Opširnije: Pretorian Technologies

BNC Distribution

BNC Distribution, logoBNC Distribution je zastupnik jedinstvenih i funkcionalnih proizvoda informacionih tehnologija. Kompanija je osnovana 1999. godine u sklopu Bossers & Cnossen Group. Razvijaju se i proizvode uređaje namenjene isključivo obrazovnom tržištu. Rezultati njihovih kontinuiranih istraživanja na osnovno školskom, srednje školskom nivou, kao i na akademskom obrazovanju, pokazuju da se proizvodi koje nude poklapaju sa potrebama i željama njihovih kupaca. Njihovi proizvodi pod imenom Clevy distribuiraju se širom sveta. Na primer, tastatura Clevy Keyboard koristi se u dvanaest različitih zemalja. Ova višebojna tastatura je posebno osmišljena za decu koja pohađaju osnovne škole.

Opširnije: BNC Distribution

Freedom Scientific, Inc

Logotip Freedom ScientificFreedom Scientific, Inc, 11800 31st Court North, St. Petersburg, Florida
proizvodi softvere, računare, elektronske lupe i brajeve redove za slepe i slabovide osobe.

Softver za slepe i slabovide osobe razvijen u Freedom Scientific-u obezbeđuje korisnicima računara pristup veoma velikom broju informativnih, edukativnih i radno-orjentisanih aplikacija. Softver, čitač ekrana (screen reader) JAWS for Windows obezbeđuje govornu tehnologiju u radu sa Windows operativnim sistemom pristupajući popularnim aplikacijama i internetu.

Opširnije: Freedom Scientific, Inc

DIDACARE

Didacare, logoKompanija Didacare proizvodi i nudi inovativna rešenja za poboljšanje samostalnosti, komunikacija i učenje osoba sa invaliditetom. Davne 1994. godine zahvalaljujući inicijativi roditelja dece sa invaliditetom, započeli su sa aktivnostima radi poboljšanja svakodnevnog života ove dece, da bi se nakon sedam godina (2001. godine) i zvaničnim otvaranjem predstavila i široj javnosti. U veoma kratkom roku, kompanija Didacare je postala jedna od najvažnijih kompanija na italijanskom tržištu i ostvarila veze sa velikim sektorom za istraživanje i razvoj. Ona je jedna od svega nekoliko italijanskih kompanija koja proizvode bazira na sopstvenoj koncepciji i dizajnu u saradnji sa univerzitetima i istraživačkim centrima, kao i razvijenijim privatnim kompanijama.

Opširnije: DIDACARE

Experia

Logo ExperiaWe are designers, manufacturers and installers of sensory equipment with a fresh, new and fun approach.

From sensory rooms and pools, soft play environments and outdoor sensory equipment to the very latest in sensory experience – the Multisensory Interactive Learning Environment (M.I.L.E) – we’re constantly pushing the boundaries of sensory equipment to deliver breathtaking new opportunities.

Opširnije: Experia

Duxbury Systems

Duxbury Systems, Inc.

Duxbury Systems je vodeća kompanija po pitanju softvera za brajevu štampu. Duxbury Braille Translator (DBT) - prevodilac na Brajevo pismo i MegaDots - DOS Brajev translator, koriste svi vodeći izdavači knjiga na Brajevom pismu. Niko ne podržava više jezika od Duxbury Systems - DBT podržava Grade 1 i Grade 2 (Brajev kratkopis) za prevođenje na Engleski, Španski, Francuski, Portugalski, Arapski, Malezijski, Švedski i mnoge druge jezike. Od 2011. godine DBT podržava i srpski jezik. Ovim programom (softverom) može se proizvoditi uobičajena štampa na Brajevom pismu ili Brajevom kratkopisu, matematički štampani materijal i štampa na tehničkom Brajevom pismu.

Opširnije: Duxbury Systems

Spektra v.d.n.

Logotip Spektra v.d.n Spektra, je zadruga slepih osnovana 1989. Za početak, Spektra je specijalizovana za razvoj, proizvodnju i distribuciju asistivne opreme (pomagala) za osobe oštećenog vida, i širi svoje aktivnosti u pružanju pomoći osobama sa komunikacijskim i telesnim oštećenjima u poslednjih 5 godina.
Spektra danas ima 15 zaposlenih, više od 50% među njima su osobe sa invaliditetom..

Opširnije: Spektra v.d.n.

LIFEtool – computer aided communication for people with disabilities

Logo LIFEtool - computer aided communicationLIFEtool is located in Linz (Upper Austria) and is a non profit organisation founded by Diakoniewerk and AIT Austrian Institut of Technology.

LIFEtool wants to contribute to opening up the world of computers, which comes so natural to us, to children, teenagers, adults and ageing people who suffer from physical handicaps, learning disabilities or multiple impairments and thus LIFEtool wants to enhance these person’s integration and equal opportunities.

Opširnije: LIFEtool – computer aided communication for people with disabilities

Gorlo & Todt

Logo Gorlo & Todt
Gorlo & Todt od 1992. godine proizvodi simulatore računarskih miševa i specijalne tastature za slabovide i osobe sa telesnim i višestrukim invaliditetom.

 

Opširnije: Gorlo & Todt

TKS A/S

TKS A/S LogoTKS A/S is a spin-off company from Aalborg University (AAU) owned by Bevica Innovation A/S, Borean Innovation A/S and Aalborg University.

The patented Itongue control system originates from Center for Sensory-Motor Interaction, Institute for Health Sciences and Technology, Aalborg University.

Opširnije: TKS A/S

Optelec

Optelec LogoMr. Frans Tieman had been an optician for many years. One day, a customer came to his store and told him that he could no longer see with glasses. He needed something more. Mr. Tieman was determined to help him. He went back to his garage and started working on something that could help this customer read again. He developed his first video magnifier, which became a great success. So great, that he decided to keep focusing on developing solutions for the visually impaired. In the years that followed, his business grew into a worldwide market leader and is now represented in over 40 countries.

Opširnije: Optelec

...Iz Kruga

logo Iz Kruga    ...Iz Kruga, organizacija za zaštitu prava i podršku osobama sa invaliditetom Srbije osnovana 10.marta 1997. kao ženska, nevladina i nestranačka organizacija koja pruža podršku osobama sa invaliditetom, posebno ženama kada imaju ili su imale iskustva nasilja i diskriminacije ili im je neko pravo ugroženo odnosno uskraćeno. Ravnopravni položaj žena sa invaliditetom u društvu i eliminacija svih oblika nasilja nad njima je vizija ...Iz Kruga. Parolom "Sve je u tvojim rukama" osnažuju žene sa invaliditetom da preuzmu kontrolu nad svojim životom.

Beli štap

logo Belog štapaUdruženje slepih i slabovidih Srbije "Beli štap", je osnovano 16.06.2003. godine sa sedištem u Beogradu, kao nestranačko, nevladino i neprofitno udruženje građana, sa ciljem da pomogne slepim i slabovidim osobama u ostvarivanju njihovih prava, obezbedi im psihosocijalnu pomoć i podršku, ali i upozna širu društvenu zajednicu  sa životom i mogućnostima slepih i slabovidih osoba. Jedan od najvažnijih ciljeva Udruženja, jeste integracija slepih i slabovidih osoba u sve društvene tokove i svakodnevne aktivnosti.