Logotip Freedom ScientificFreedom Scientific, Inc, 11800 31st Court North, St. Petersburg, Florida
proizvodi softvere, računare, elektronske lupe i brajeve redove za slepe i slabovide osobe.

Softver za slepe i slabovide osobe razvijen u Freedom Scientific-u obezbeđuje korisnicima računara pristup veoma velikom broju informativnih, edukativnih i radno-orjentisanih aplikacija. Softver, čitač ekrana (screen reader) JAWS for Windows obezbeđuje govornu tehnologiju u radu sa Windows operativnim sistemom pristupajući popularnim aplikacijama i internetu.

Softver za slabovide MAGic pomaže slabovidima da vide sadržaj ekrana uvećan do 39 puta, povećava kontrast i prati rad  sintetičkim govorom. Softver OpenBook je razvijen za samostalno čitanje, editovanje i upravljanje štampanim materijalom koji se skenira i konvertuje u digitalni oblik. Obezbeđuje i zvučni izlaz - sintetički govor.

Hardverska računarska pomagala su nenadmašna u svojoj klasi.

Prenosni računar PAC Mate Omni je u svetu prvi ručni uređaj koji omogućava pristup Microsoft Pocket PC aplikacijama sa direktno sadržanim JAWS čitačem ekrana. Brajevi redovi se koriste uz PC za dinamički izlaz sadržaja ekrana u obliku Brajevog pisma. Sistem za skeniranje i čitanje SARA skenira i prevodi štampani materijal u sintetički govor ili prikazuje na ekran u obliku pogodnom za slabovide korisnike.

Elektronske lupe pomoću kamere i velikog ekrana uveličavaju tekst i predmete i do 100 puta, povećavaju kontrast ili obrću boje.

Korporativni podaci o Freedom Scientific-u

Freedom Scientific je najveći svetski proizvođač asistivne tehnologije za slepe i slabovide osobe. Freedom Scientific je takođe jedina kompanija sa kompletnom linijom proizvoda za osobe sa oštećenjem vida. Svi ovi prouzvodi su testirani i garantovano rade zajedno. Freedom Scientific je u ovom poslu preko deset godina, a njihovi proizvodi se prodaju u 55 zemalja i prevedeni su na 24 jezika.

Freedom Scientific je privatna kompanija. Ima kancelarije u Floridi, u Kaliforniji, a Švajcarskoj i distributere u 56 zemalja. Približno jedna četvrtina zaposlenih ima oštećenje vida. Ovi zaposleni rade u gotovo svim oblastima - tehničkoj podršci, testiranju proizvoda, razvoju, prodaji, uslugama kupcima, osiguravanju kvaliteta i upravljanju proizvodima.

Freedom Scientific je svetski lider u tehnologijama zasnovanim na rešenjima za osobe sa oštećenjem vida. Njihovi proizvodi za slabovide su dizajnirani tako da poboljšaju živote onima kojima je oslabljen vid u bilo kom stepenu i iz bilo kog razloga (dijabetes, makularna degeneracija, glaukom, katarakte, retinitis pigmentosa...) Freedom Scientific razvija vodeće proizvode koji omogućavaju da slepe osobe imaju potpuni pristup informacijama i računarima. Pored toga, Freedom Scientific je vodeći u razvoju proizvoda posebno osmišljenih kako bi pomogli slepim i slabovidim osobama da čitajući uče. Njihovi proizvodi pomažu ljudima da ostaju aktivni, nezavisni, i žive bolje.

Freedom Scientific ima blisku saradnju sa svojim kupcima te uključuje mnoge korisničke sugestije u buduće proizvode. Molimo vas pretplatite se na Freedom Scientific-ov podcasts ili newsletter (bilten), ukoliko želite da ostanete obavešteni o proizvodima. Svi vaši komentari i sugestije su dobro došli. Možete nas dobiti e-mail-om na Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli..

Freedom Scientific-om upravlja John Blake koji je predsednik i izvršni direktor (CEO). Veliko iskustvo g-dina Blake-a u upravljanju i tehnologiji potrošačkih proizvoda, i hardware-a i software-a, pogodno je ya Freedom Scientific. G-din Blake ima 20 godina funkcionalnog iskustva u rukovodstvu, do nedavno kao predsednik kompanije u Kodaku gde je g-din Blake radio kao globalni generalni direktor digitalne fotografije i biznis uređaja, a prethodno je bio globalni generalni direktor u Professional Photography Business-u. Ranije u svojoj karijeri je imao različite uloge u oblasti finansija, proizvoda i marketinga. G-din Blake ima završen Bachelors’ na Ekonomiji, na Univerzitetu Rochester i Master of Business Administration (MBA or M.B.A.) na Finansijama, na Rochester Institutu za tehnologiju (Rochester Institute of Technology). G-din Blake vodi jak i iskusan tim sa preko 74 zajedničkih godina iskustva u industriji asistivne tehnologije.

Istorijat

Freedom Scientific je osnovan u aprilu 2000 spajanjem tri kompanije: Blazie Engineering, Henter-Joyce i Arkenstone. Svaka od ovih kompanija je osnovana sa ciljem da stvori praktične tehnologije koje bi pomogle osobama koje ne mogu - zbog oštećenja vida ili nesposobnosti učenja - da imaju jednak pristup informacijama i računarima. Svaka kompanije je imala za cilj da koristeći svoje znanje i resurse poboljša kvalite života ovakvih osoba, i, kao rezultat toga, svaka je postala lider u svojoj specifičnoj oblasti.

Budući da su imale zajedničku viziju, a zbog njihove specijalizacije i stručnosti u oblastima koje se nadopunjuju veoma dobro, nova kompanija, Freedom Scientific, se brzo razvila u industrijskog lidera danas.

Osnivači kompanija koje su spojene u Freedom Scientific su:

Fotografija Ted Hentera, osnivača Henter-JoyceTed Henter: G-din Henter je član borda direktora, inženjer po obrazovanju, prvi put je saznao za računarsko programiranje nakon gubitka svog lica koje je bilo rezultat saobraćajne nesreće.1987, devet godina nakon što je izgubio vida, on je osnovao Henter-Joyce i počeo da razvija softver za pretvaranje teksta u računarski (sintetizovani) govor tako da osobe oštećenog vida mogu koristiti računar. Njegov početni "screen reader" je doveo do razvoja JAWS® for Windows®, što je danas u svetu najpopularniji i najbolje prodavani čitač ekrana. Henterov cilj u razvoju JAWS-a je bio da omogući slepima i slabovidima da budu u mogućnosti da postignu istu ili veću produktivnost u računarski zasnovanim poslovima kao i ostali ljudi. Henter-Joyce je takođe razvio i MAGIc, softver za uveličavanje sadržaja na ekranu i druge softverske tehnologije u cilju poboljšanja života i rada slepih i slabovidih.

 

Fotografija Dean Blazie, osnivač Blazie EngineeringDean Blazie: G-din Blazie je elektrotehničar s izuzetnim poznavanjem računarskih tehnologija.1986 je osnovao Blazie Engineering i razvio Braille ‘n Speak, prvi "Notetaker" (prenosni računar za slepe) u svetu. Imao je kao ulaz Brajevu tastaturu a kao izlaz sintetizovani govor ili podatke. Notetaker je ubrzo postao vrlo popularan među slepim studentima i profesionalcima koji ga koriste za vođenje podsetnika, beleški, sastanaka, upravljanje kontaktima i kalendarom, i druge svakodnevne poslove oko organizacije vremena i podataka. G. Blazie ima značajnu ulogu u razvoju i drugih hardverskih proizvoda za slepe, uključujući Brajeve štampače i Brajeve redove sa brzim osvežavanje sadržaja.

 

Jim Fruchterman, osnivač ArkenstoneJim Fruchterman: 1989, G-din Fruchterman osniva , kompaniju specijalizovanu za optičko prepoznavanje znakova (OCR). Njegova OCR tehnologija je dovela do razvoja softverski zasnovanih sistema za čitanja koje koriste slepi. Kada se dokumenti skeniraju, ovi sistemi koriste računarsku zvučnu karticu da pročitaju tekst naglas. Ova tehnologija je omogućavala da knjige, novine, ugovori, pa čak i pisma budu dostupni slepima i slabovidima. Arkenstonovo obeležje softverskih proizvoda je OpenBook™, u svetu vodeći softver za skeniranje i čitanje. Ova kompanija je također razvila WYNN™, softver za skeniranje i čitanje koji pomaže osobama sa poteškoćama u učenju kao što su disleksija, samostalno čitanje.

 

dr. Lee Hamilton danas rukovodi Freedom ScientificomDanas, Freedom Scientific vodi dr. Lee Hamilton, predsednik i CEO Kompanije i član Borda direktora. Dr. Hamilton se pridružio Freedom Scientific-u 2002. Pre toga, bio je predsjednik i CEO AirNet Communications Corporation. Dr. Hamilton je, takođe zadržao upravnu poziciju u Motorola, Inc, koja sadrži i položaj generalnog direktora sistema poslovnih prenosa. Dr. Hamilton ima titulu Ph.D. u elektrotehnici na Purdue University i bio je profesor elektrotehnike na Ohio State University.

Dr. Hamilton vodi viši menadžerski tim, u kome svi zajedno imaju 74 godine iskustva u razvoju tehnologija kojima rešavaju specifične potrebe u učenju slepih i slabovidih osoba. Ovaj menadžerski tim nastavlja da razvija nove tehnologije i nova unapređenja Freedom Scientific-ovih proizvoda.

 

Sve cene se za kupce iz Srbije obračunavaju u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan izdavanja predračuna. PDV se dodatno obračunava. Gloria Ferrari doo maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima, opisima, fotografijama i cenama, ali nažalost ne možemo garantovati da su svi podaci na sajtu u potpunosti ispravni. Svi artikli prikazani na ovom sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva se da su svi dostupni u svakom trenutku na našem lageru. Tačne podatke sa rokovima isporuke dobijate u predračunu. Zadržavamo pravo promene cena svih proizvoda i usluga, bez prethodne najave na sajtu.