Korisne informacije za osobe sa invaliditetom

"SVET BEZ BARIJERA": Zagrepčanin otvara portal za putnike sa invaliditetom!

"Travabled" će biti internetski i mobilni servis putem kog će ljudi sa ovim problemom moći da rezervišu let i smeštaj, kao i da nađu sve ostale usluge i servise koji bi mogli da im budu od koristi. Korisnici sajta će moći da dodaju mesta koja nisu u bazi, kao i svoje komentare

Opširnije: "SVET BEZ BARIJERA": Zagrepčanin otvara portal za putnike sa invaliditetom!

Evropska platforma za borbu protiv siromastva i socijalne iskljucenosti

Tim za socijalno ukljucivanje i smanjenje siromastva pri Kabinetu potpredsednika Vlade za evropske integracije preveo na srpski jezik Evropsku platformu za borbu protiv siromastva i socijalne iskljucenosti, usvojenu u decembru 2010. godine kao jednu od kljucnih inicijativa koje prate Strategiju pametnog, odrzivog i inkluzivnog rasta "Evropa 2020."

U prilogu: tekst Platforme na srpskom jeziku (doc), i tekst prateceg dokumenta "Spisak kljucnih inicijativa"(doc).

Opširnije: Evropska platforma za borbu protiv siromastva i socijalne iskljucenosti

Konkurs – MIDWAY faza 2

Konkurs je namenjen projektima koji se bave osnaživanjem grupa roditelja dece sa teškoćama u razvoju za podršku, praćenje i promociju inkluzivnog obrazovanja u saradnji sa obrazovnim institucijama.
Za dodatne informacije i konsultacije se možete obratiti Evgeniji Jokanović, službenici za grantove, na e-adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. do kraja radnog vremena 15.02.2011.

Opširnije: Konkurs – MIDWAY faza 2

Osmi vodic kroz potencijalne domace i inostrane izvore finansiranja

Vodič se može preuzeti na strani http://www.inkluzija.gov.rs/vodic/8-Vodic-kroz-finansijska-sredstva.html

Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva:

Poštovane koleginice i kolege,

Građanske inicijative, zajedno sa Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva i Kancelarijom za evropske integracije/Sektorom za planiranje, programiranje, praćenje i izveštavanje o sredstvima EU i razvojnoj pomoći, ...

Opširnije: Osmi vodic kroz potencijalne domace i inostrane izvore finansiranja

Vodič kroz mreže EU za organizacije civilnog društva

Vodič kroz mreže EU za organizacije civilnog društvaU novembru 2010 objavljen "Vodič kroz mreže EU za organizacije civilnog društva" koji sadrži osnovne informacije i pregled različitih evropskih mreža organizacija civilnog društva (OCD) i njihovih programa koji mogu da pruže raznovrsne mogućnosti za uspostavljanje formalne saradnje i partnerstva sa organizacijama civilnog društva iz Srbije.

Opširnije: Vodič kroz mreže EU za organizacije civilnog društva