U prilogu: tekst Platforme na srpskom jeziku (doc), i tekst prateceg dokumenta "Spisak kljucnih inicijativa"(doc).

Tim za socijalno ukljucivanje i smanjenje siromastva pri Kabinetu potpredsednika Vlade za evropske integracije preveo na srpski jezik Evropsku platformu za borbu protiv siromastva i socijalne iskljucenosti, usvojenu u decembru 2010. godine kao jednu od kljucnih inicijativa koje prate Strategiju pametnog, odrzivog i inkluzivnog rasta "Evropa 2020."

Evropska platforma za borbu protiv siromastva i socijalne iskljucenosti kljucni je strateski dokument EU kojim se utvrdjuju prioriteti i aktivnosti u cilju smanjenja siromastva i socijalne iskljucenosti do 2020. godine.

Sadrzina Platforme je od izuzetnog znacaja za Republiku Srbiju u procesu evropskih integracija jer predvidja da ce u okviru procesa prosirenja EU Evropska komisija obezbediti prihvatanje ciljeva Platforme od strane zemalja obuhvacenih procesom prosirenja. Iz tog razloga, Platformu je potrebno uzeti u obzir prilikom kreiranja i sprovodjenja relevantnih politika, projekata i ostalih aktivnosti koje vode ili u kojima ucestvuju sve zainteresovane strane u Republici Srbiji.

Dokument je dostupan i na Internet prezentaciji www.inkluzija.gov.rs

 

Sve cene se za kupce iz Srbije obračunavaju u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan izdavanja predračuna. PDV se dodatno obračunava. Gloria Ferrari doo maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima, opisima, fotografijama i cenama, ali nažalost ne možemo garantovati da su svi podaci na sajtu u potpunosti ispravni. Svi artikli prikazani na ovom sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva se da su svi dostupni u svakom trenutku na našem lageru. Tačne podatke sa rokovima isporuke dobijate u predračunu. Zadržavamo pravo promene cena svih proizvoda i usluga, bez prethodne najave na sajtu.