Konkurs je namenjen projektima koji se bave osnaživanjem grupa roditelja dece sa teškoćama u razvoju za podršku, praćenje i promociju inkluzivnog obrazovanja u saradnji sa obrazovnim institucijama.
Za dodatne informacije i konsultacije se možete obratiti Evgeniji Jokanović, službenici za grantove, na e-adresu: Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli. do kraja radnog vremena 15.02.2011.

Podržaće se projekti koji su usmereni ka:

• Jačanju roditeljskih grupa za zastupanje i promociju inkluzivnog obrazovanja;
• Jačanju saradnje roditelja i profesionalaca u obrazovanju (predškolske ustanove i osnovne škole) u okviru timova za izradu individualnih obrazovnih planova i stručnih timova za inkluzivno obrazovanje u redovnim školama i redovnim grupama predškolskih ustanova;
• Jačanju uloge roditelja u praćenju inkluzivnog obrazovanja i informisanju javnosti o rezultatima inkluzivnog obrazovanja korišćenjem interneta - sajta i foruma na sajtu, kao i drugih sajtova i društvenih mreža.

Moguće aktivnosti u okviru projekta: Medijske kampanje roditelja usmerene na promovisanje primera dobre prakse inkluzivnog obrazovanja u Srbiji; Razmena iskustava između udruženja roditelja, odnosno udruženja osoba sa invaliditetom i profesionalaca u obrazovanju; Obuke roditelja za sticanje znanja i veština praćenja sprovođenja inkluzivnog obrazovanja; Zajedničke aktivnosti roditelja i profesionalaca u obrazovanju na sprovođenju inkluzivnog obrazovanja;

Radionice za profesionalce u obrazovanju namenjene unapređivanju znanja potrebnih za rad sa decom sa teškoćama u razvoju i sa njihovim roditeljima; Prevođenje edukativnog softvera za rad sa decom koji su pod open source licencom; Aktivnosti sa decom u okviru ili van obrazovne ustanove (predškole ustanove i osnovne škole) i slične aktivnosti osnaživanja roditelja dece sa teškoćama u razvoju.

Neće biti podržani projekti koji predviđaju: nabavku vozila, nabavku korišćene opreme, zgradnju ili rekonstrukciju ili bilo koje građevinske radove, troškove lečenja, nabavku lekovaili drugih farmaceutskih proizvoda, putovanja van Srbije, stipendije, reklamiranje ili profitne aktivnosti, podmirivanje ili finansiranje dugova, nepredviđenih okolnosti, zabava, kazni, kamata, zajmova, troškove investicionog upravljanja, bilo kakve gubitke ili nespecifikovane putne troškove.

Pravo učešća imaju registrovana udruženja roditelja dece sa teškoćama u razvoju i udruženja osoba sa invaliditetom sa teritorije Novog Sada, Novog Beograda, Kragujevca, Užica, Niša i Vranja. Poželjno je da imaju uspostavljene osnovne finansijske procedure i sisteme.

Prednost će imati one organizacije koje u svom dosadašnjem radu imaju iskustva u saradnji sa obrazovnim ustanovama, predškolskim ustanovama ili redovnim osnovnim školama; organizacije koje okupljaju članstvo u skladu sa inkluzivnim principima bez obzira na teškoću ili invaliditet (cross-disability) i u kojima su roditelji nosioci aktivnosti.

Odobriće se projekti koji će trajati maksimalno 6 meseci: mart – avgust 2011. godine. Maksimalna vrednost po projektu je 300.000,00 dinara, od čega minimalno 65% mora biti usmereno na direktne programske troškove. Planirano je da se dodeli 6 grantova, jedan po gradu. Komisija za odabir projekata zadržava pravo da sredstva preusmeri na više projekata u istom gradu ukoliko primljeni predlozi ne zadovolje kriterijume.

Informacije o uslovima i kriterijumima Konkursa, kao i formulari za podnošenje predloga projekta mogu se od 26. januara 2011. preuzeti na Web stranici: www.inkluzija.org ili direktno u CIP-Centru za interaktivnu pedagogiju.

Za dodatne informacije i konsultacije se možete obratiti Evgeniji Jokanović, službenici za grantove, na e-adresu: Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli. do kraja radnog vremena 15.02.2011.

Potrebna dokumentacija:

• Predlog projekta i predlog budžeta na propisanim obrascima;
• Rešenje o registraciji organizacije;
• Pismo podrške predlogu projekta i/ili potvrdu o ostvarenoj prethodnoj saradnji sa redovnom osnovnom školom / predškolskom ustanovom.

Rok za prijem projektne dokumentacije je utorak, 22. februar 2011. do 23:59h po lokalnom vremenu.
Rok za odlučivanje je 28. februar 2011. godine.

Projektna dokumentacija se dostavlja elektronskom poštom na adresu Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli. ili
preporučenom poštom/kurirskom službom na adresu:

CIP-Centar za interaktivnu pedagogiju
Drinčićeva 30
11000 Beograd,
sa naznakom: Za konkurs – podrška roditeljima u unapređivanju inkluzivnog obrazovanja.

Kao propisno dostavljena prijava sa kompletnom dokumentacijom računaće se pošiljka predata:

1)preporučenom poštom (računaće se pečat pošte ili potvrda kurirske službe o prijemu dokumentacije u navedenom roku) ili 2) e-mailom (računaće se datum slanja emaila).

U razmatranje će biti uzeti samo projekti koji imaju potpunu projektnu dokumentaciju na propisanim formularima i koji su dostavljeni u gore navedenom roku. Nazivi izabranih projekata će biti objavljeni na sajtu www.inkluzija.org a organizacije će o izboru biti zvanično obaveštene elektronskom poštom do 1. marta 2011. godine.

Izvorni tekst konkursa sa konkursnom dokumentacijom: ovde

Objavljeno: 4. februar 2011.

Izvor: Kampanja "Take Action!" i Centar za interaktivnu pedagogiju

 

 

Sve cene se za kupce iz Srbije obračunavaju u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan izdavanja predračuna. PDV se dodatno obračunava. Gloria Ferrari doo maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima, opisima, fotografijama i cenama, ali nažalost ne možemo garantovati da su svi podaci na sajtu u potpunosti ispravni. Svi artikli prikazani na ovom sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva se da su svi dostupni u svakom trenutku na našem lageru. Tačne podatke sa rokovima isporuke dobijate u predračunu. Zadržavamo pravo promene cena svih proizvoda i usluga, bez prethodne najave na sajtu.