BrainPort Vision Pro

 

BrainPort Vision Pro  prvo zahteva testiranje, a kasnije i obuku za korišćenje.

 BrainPort Vision Pro je oralno elektronsko pomagalo za vid koje obezbeđuje elektro-taktilnu stimulaciju. Pomaže slepim osobama u orjentaciji i prepoznavanju objekata kao pomoćni uređaj drugim pomagalima kao što su beli štap ili pas vodič.
BrainPort Vision Pro prevodi digitalne informacije sa nosive video kamere u nežne obrasce električne stimulacije na površini jezika. Korisnici osećaju pokretne šare poput mehurića na svom jeziku koje nauče da tumače kao oblik, veličinu, lokaciju i kretanje objekata u svom okruženju. Neki korisnici su to opisali kao mogućnost „videti svojim jezikom“.

BrainPort Vision Pro

Tehnologija

BrainPort Vision Pro je slušalica koja sadrži malu video kameru, korisničke kontrole, punjivu bateriju i dodatak koji se stavlja na jezik. Slušalice su potpuno podesive i dostupne u 3 različite veličine da bi se prilagodile većini korisnika.

Kamera radi u različitim uslovima osvetljenja i ima podesivo vidno polje. Dodatak za jezik sadrži 394 elektrode i povezan je sa slušalicama preko fleksibilnog kabla tako da se ne može ispustiti i izgubiti. Kada se koristi, beli pikseli iz kamere se osećaju na jeziku kao jaka stimulacija, crni pikseli kao bez stimulacije, a sivi nivoi kao srednji nivoi stimulacije.

BrainPort Vision Pro

Nehirurško rešenje

The BrainPort Vision Pro is being used by individuals with no usable vision, both congenitally blind and with acquired blindness. Good candidates for using the BrainPort Vision Pro are people that have completed conventional blind rehabilitation training and are comfortable using conventional assistive tools.  A non-surgical solution, BrainPort Vision Pro does not affect the eyes. This is important in the event future research offers better alternatives for people who are totally blind.

Obuka

Supervised training is necessary prior to using the BrainPort Vision Pro device independently. Training is offered through certified, independent training facilities. A typical training course is 10 hours of one-on-one training, over a three-day period, including customized content for the individual user.  

 

Sve cene se za kupce iz Srbije obračunavaju u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan izdavanja predračuna. PDV se dodatno obračunava. Gloria Ferrari doo maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima, opisima, fotografijama i cenama, ali nažalost ne možemo garantovati da su svi podaci na sajtu u potpunosti ispravni. Svi artikli prikazani na ovom sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva se da su svi dostupni u svakom trenutku na našem lageru. Tačne podatke sa rokovima isporuke dobijate u predračunu. Zadržavamo pravo promene cena svih proizvoda i usluga, bez prethodne najave na sajtu.