Višestruki jezici Brajevog pisma

Možete konfigurisati PAC Mate Omni za osnovni i drugi jezik Brajevog pisma. Takođe, možete konfigurisati podešavanja za prevođenje na Brajevo pismo za svaki jezik nezavisno. Na primer, vaš osnovni jezik može biti engleski sa ulazom na kratkopisu, dok je drugi jezik španski sa korišćenjem računarskog Brajevog pisma. Prebacivanje između osnovnog i drugog jezika se lako postiže pritiskom S CHORD, T. Pored toga, u nastavku su date dostupne prečice:

  • koristite I CHORD, C da čujete koji je jezik trenutno u upotrebi.
  • koristite I CHORD, P da čujete koji je jezik konfigurisan kao osnovni.
  • koristite I CHORD, S da čujete koji je jezik konfigurisan kao drugi.

Da bi ste konfigurisali jezike Brajevog pisma uradite sledeće:

  1. Na početnom ekranu (Today Screen), pritisnite F4, TAČKE 2-3-4da otvorite okvir za dijalog podešavanja (Settings).
  2. Koristite tasterske STRELICE da se pomerate po podešavanjima (Settings) za Brajevo pismo i pritisnite TAČKA 8.
  3. Pritisnite TAČKE 5-6 CHORD da se pomerite na jezičak (Tab) za jezike.
  4. Pritisnite TAČKE 4-5 CHORD da se pomerite na kombinovanu listu (Combo Box) za osnovni jezik. Koristite tasterske strelice da izaberete jezik.
  5. Pritisnite TAČKE 4-5 CHORD da pređete na kombinovanu listu (Combo Box) za drugi jezik.
  6. Pritisnite F1 da sačuvate i zatvorite okvir za dijalog podešavanja Brajevog pisma.

Za više informacija o podešavanju parametara za Brajevo pismo i za određivanja jezika koje koristite, pritisnite S CHORD, T, molimo Vas pogledajte Brajeva podešavanja (Settings) za detalje.

 

Sve cene se za kupce iz Srbije obračunavaju u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan izdavanja predračuna. PDV se dodatno obračunava. Gloria Ferrari doo maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima, opisima, fotografijama i cenama, ali nažalost ne možemo garantovati da su svi podaci na sajtu u potpunosti ispravni. Svi artikli prikazani na ovom sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva se da su svi dostupni u svakom trenutku na našem lageru. Tačne podatke sa rokovima isporuke dobijate u predračunu. Zadržavamo pravo promene cena svih proizvoda i usluga, bez prethodne najave na sajtu.