Zovem se Kristijan Stefanovski. Imam 16 godina, idem u muzičku školu Petar Konjović u Somboru.

Računar koristim već 6 godina. Počeo sam da ga koristim sa čitačem ekrana jaws for windows, i sintezom anreader. Računar mi puno pomaže. Koristim ga u školi, kod kuće, za učenje, rad u programima za muziku itd.

U muzičkoj školi pohađam smer dizajn zvuka i muzička produkcija. Većina programa za muzičku produkciju je samo delimično pristupačna, ili uopšte ne radi s poznatim čitačima ekrana, ali se od nedavno dosta radi na ovom polju. Većina programa, kao što su cubase, pro tools, fl studio itd uopšte ne radi sa čitačima ekrana.

Od pristupačnijih rešenja sam na raspolaganju imao Cockos Reaper sa dodacima za čitače ekrana, i Cakewalk Sonar sa vrlo razvijenim skriptama za jaws. Razmišljao sam šta da uzmem, i odlučio sam da isprobam sonar. To je bila prava odluka. Skinuo sam sonar, instalirao sve, i imao sam na raspolaganju 2 seta skripti. Jsonar, besplatne jaws skripte s kojima je moguće raditi osnovne stvari u sonaru tipa snimanja, ali kasnije editovanje zvuka s externim efektima je nemoguće, zato što efekti nisu pristupačni.

Drugo rešenje je cake talking, kompletna zamena sonarovog interfejsa, sve funkcije su upotpunosti prilagođene slepima. Odlučio sam se za caketalking for sonar, i prezadovoljan sam. Uz pomoć jawsa, caketalking skripti i sonar programa, mogu da radim to što volim. Snimanje, povezivanje klavijatura i raznih uređaja, editovanje, i sve što sonar nudi, je sada postalo jednostavno.

Jaws for windows je čitač ekrana kojeg vredi imati. Njegova fleksibilnost, mogućnost podešavanja svake aplikacije ponaosob, i mogućnost pravljenja skripti za gotovo sve nepristupačne programe ga čine jedinstvenim i nezamenjivim programom.

 

 

Sve cene se za kupce iz Srbije obračunavaju u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan izdavanja predračuna. PDV se dodatno obračunava. Gloria Ferrari doo maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima, opisima, fotografijama i cenama, ali nažalost ne možemo garantovati da su svi podaci na sajtu u potpunosti ispravni. Svi artikli prikazani na ovom sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva se da su svi dostupni u svakom trenutku na našem lageru. Tačne podatke sa rokovima isporuke dobijate u predračunu. Zadržavamo pravo promene cena svih proizvoda i usluga, bez prethodne najave na sajtu.