Gradimir Kragić, osnivač web portala Slikom (SLepi I KOMpjuteri) i predsednik Opštinske organizacije slepih Teslić, priča svoju životnu priču u emisiji Radio Televizije Republike Srpske.

Živi sam, obavlja sam većinu poslova, putuje sam.... GRADIMIR ЈE SAMOSTALAN I USPЈEŠAN ČOVЈEK

GRADIMIR KRAGIĆ: 78. od vaših i naših 100 lica!

Nezaustavljiva i nesalomiva volja!TO ЈE ON!

Vid je izgubio u 15-oj godini, prije tačno 42 godine. Taj , kako kaže, ružni splet okolnosti, nije ga slomio, ni obeshrabrio,  naprotiv, stvorio je u njemu jaku volju za životom , volju za  radom, za učenjem novih stvari, za aktiviranjem na raznim poljima.

Nakon izlaska iz bolnice, nastavio je školovanje u Zemunu, gdje je završio nedovršene razrede osnovne škole i srednju školu. A po povratku u Teslić, kaže, imao je sreću da dobije posao u drvnoj industriji Borja  gdje je radio punih 27 godina.

Šta ga pokreće? Unutrašnja snaga i želja, motiv da jednostavno bude kao i drugi ljudi, tj. kako kaže, da njegov hendikep bude što manje izražen. Zato je brzo savladao tehniku samostalnog kretanja, aktivirao se na mnogim poljima: radioamaterizam, esperanto, organizacija slijepih i slabovidih osoba. Vjerovali ili ne, Gradimir sam popravlja svoju radio stanicu, po potrebi se penje na krov kuće da naštima antenu, ali kaže to najčešće radi noću , da ne zabrine komšije :)

Živi sam, obavlja sam većinu poslova, putuje sam.... GRADIMIR ЈE SAMOSTALAN I USPЈEŠAN ČOVЈEK .

Svojim primjerom želi praktično pokazati, dokazati da prepreke ne postoje, želi podijeliti svoja iskustva sa drugima i podsticati ih da se samostalno
kreću!!!

Tijana Velić,

izvor: GRADIMIR KRAGIĆ: 78. od vaših i naših 100 lica!
http://lat.rtrs.tv/program/tekst.php?id=1888

_

 

 

 

Sve cene se za kupce iz Srbije obračunavaju u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan izdavanja predračuna. PDV se dodatno obračunava. Gloria Ferrari doo maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima, opisima, fotografijama i cenama, ali nažalost ne možemo garantovati da su svi podaci na sajtu u potpunosti ispravni. Svi artikli prikazani na ovom sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva se da su svi dostupni u svakom trenutku na našem lageru. Tačne podatke sa rokovima isporuke dobijate u predračunu. Zadržavamo pravo promene cena svih proizvoda i usluga, bez prethodne najave na sajtu.