Freedom Scientific nastavlja sa propagiranjem Brajeve pismenosti

 

(St. Petersburg, Florida – 27. oktobar, 2011) – Freedom Scientific je danas objavio sniženje cena od $500 do $1,005 USD na njihove PAC Mate Omni prenosne računare za slepe osobe (pristupačne Pocket PC) i prenosne Brajeve redove - displeje.

Nove PAC Mate Omni cene su:

  • PAC Mate Omni samo sa govorom — $995 sniženo sa $1,495
  • PAC Mate Omni sa 20 Brajevih ćelija — $2,390 sniženo sa $2,895
  • PAC Mate Omni sa 40 Brajevih ćelija — $3,690 sniženo sa $4,695

Nove cene Brajevih redova - displeja su:

  • PAC Mate 20-ćelijski prenosni Brajev red — $1,395 snižen sa $1,595
  • PAC Mate 40-ćelijski prenosni Brajev red — $2,695 snižen sa $3,595

Ove nove snižene cena čine PAC Mate Omni jedinstveno vrednim, pristupačnim i prenosnim računarom za slepe osobe. PAC Mate Omni koji ima samo govor je dvostruko jeftiniji u odnosu na konkurentske proizvode, i Freedom Scientific sada nudi 40 ćelijske prenosne računare za slepe za 40% jeftinije u odnosu na konkurentske beležnice sa samo 32 ćelije.

PAC Mate Omni je baziran na Microsoft Windows Mobile operativnom sistemu i to je jedina beležnica koja podržava Microsoft Office programski paket, Outlook, Word, Excel, i PowerPoint. Ove aplikacije su najčešće korišćene u školama i na poslu, i PAC Mate Omni omogućava slepim korisnicima da dele dokumenata i u potpunosti sarađuju sa kolegama normalnog vida.

"Beležnica je visoko produktivno sredstvo za slepu osobu - od presudnog je značaja u sticanju obrazovanja i mogućnosti za zaposlenje", kaže dr Lee Hamilton, predsednik i generalni direktor Freedom Scientific-a. "Nažalost, beležnice i Brajevi redovi - displeji su oduvek bili skupi, što znači da nije baš svako mogao da ih priušti. Freedom Scientific želi da pruži mogućnost što većem broju slepih korisnika tako što čini ovu ključnu asistivnu tehnologiju dostupniju široj javnosti."

PAC Mate Omni sa Brajevim redom - displejem čini učenje i korišćenje Brajevog pisma lakšim. PAC Mate Omni može da prevede bilo koji elektronski dokument ili web stranicu na Brajevo pismo i da ga potom prikaže na 20 ili 40 ćelijskom Brajevom redu - displeju. PAC Mate Omni takođe ima ugrađeni Brajev vodič (Braille tutor) koji pruža trenutnu pomoć kada se čitač susretne sa nepoznatim Brajevim simbolom. Ovo čini nezavisnim učenje Brajevog pisma zato što se može koristiti u bilo kojem dokumentu od interesa za učenika. Sa PAC Mate Omni i Brajevim redom - displejem, možete nositi stotine knjiga na jednoj memorijskoj kartici ili USB fleš memoriji.

"Naše Brajeve ćelije su izrađene bez šavova između znakova, tako da korisnik ima osećaj kao da čita Brajevo pismo na papiru", kaže Džonatan Mosen, potpredsednik Blindness Hardware-a. "Freedom Scientific prvi put značajno smanjio cene Brajevih redova - displeja 2004. godine, kada smo uveli modele koji su bili 40% ispod prosečne cene za trenutno dostupne Brajeve redove. Od tada efikasnost u dizajnu i proizvodnji su nastavili da im smanjuju cenu čineći ih dostupnijim za nas i nadamo se da će ovo učiniti Brajevo pismo pristupačnijim za mnogo veći broj ljudi."

Freedom Scientific-ovi Brajevi redovi su najpouzdaniji u radu i podržani tehničkom pomoći i uslugama tima sa sedištem u Sankt Petersburgu, na Floridi.

Za detaljan opis, posetite www.freedomscientific.com , kontaktirajte Freedom Scientific na 800-444-4443 ili 727-803-8000 ili vašeg lokalnog distributera.

O Freedom Scientific-u

Freedom Scientific je vodeći svetski snabdevač proizvodima assistivnih tehnologija (pomagalima) za osobe oštećenog vida (slepe i slabovide osobe). Kompanija prodaje svoje proizvode širom sveta i ima svoje kancelarije na Floridi i u Švajcarskoj. Kompanijski proizvodi su lokalizovani (prevedeni) na 24 jezika i dostupni u 55 zemalja. Freedom Scientific takođe ima liniju softverskih proizvoda za osobe sa teškoćama u učenju.

Freedom Scientific®, PAC Mate™, i PAC Mate Omni™ su registrovani zaštitni znaci u Sjedinjenim Državama (United States) i/ili drugim zemljama. Imena aktuelnih kompanija i proizvoda pomenutih ovde mogu biti zaštitni znaci njihovih poštovanih vlasnika.

 

Sve cene se za kupce iz Srbije obračunavaju u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan izdavanja predračuna. PDV se dodatno obračunava. Gloria Ferrari doo maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima, opisima, fotografijama i cenama, ali nažalost ne možemo garantovati da su svi podaci na sajtu u potpunosti ispravni. Svi artikli prikazani na ovom sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva se da su svi dostupni u svakom trenutku na našem lageru. Tačne podatke sa rokovima isporuke dobijate u predračunu. Zadržavamo pravo promene cena svih proizvoda i usluga, bez prethodne najave na sajtu.