Na Prvoj nacionalnoj konferenciji o asistivnim tehnologijama i komunikaciji ASTEK
zajedno ćemo isprobati kako:

  • možemo upravljati okolinom i razgovarati sa prijateljima korišćenjem računarskog uređaja bez ruku ili sa ograničenim pokretima ruku,
  • možemo upravljati računarom i čitati digitalne sadržaje kao osoba koja ne vidi.

Privredno društvo Gloria Ferrari doo traži i nalazi načine kako da se osobe sa invaliditetom izraze korišćenjem dostupnih asistivnih tehnologija.

U prvom delu radionice, uz softverski paket Grid 3:

  • upravljamo računarom, i
  • glasovno komuniciramo sa okolinom korišćenjem sintetizatora govora za srpski jezik,

uz napomenu da je moguće i upravljati uređajima u okruženju.
Upravljamo računarom pomoću raznih vrsta miševa (džojstik, trekbol...), tastera i pokretima očiju.

U drugom delu isprobaćemo čitač ekrana sa govornim i Brajevim izlazom i pokazati kako ih koristiti u učionici i na radnom mestu. Isprobaćemo i dve vrste taktilnih crteža i reljefne modele.

I, na kraju, sitni pokloni za učesnike.

 

 Najava za radionicu "Svako može uz asistivne tehnologije" na ASTEK 2019.

 

Sve cene se za kupce iz Srbije obračunavaju u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan izdavanja predračuna. PDV se dodatno obračunava. Gloria Ferrari doo maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima, opisima, fotografijama i cenama, ali nažalost ne možemo garantovati da su svi podaci na sajtu u potpunosti ispravni. Svi artikli prikazani na ovom sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva se da su svi dostupni u svakom trenutku na našem lageru. Tačne podatke sa rokovima isporuke dobijate u predračunu. Zadržavamo pravo promene cena svih proizvoda i usluga, bez prethodne najave na sajtu.