Anita Vols sa sinom Zakarijem

Obrazovanje preko interneta sve je popularnije, ne samo na univerzitetskom, već i na nivou razreda srednje, pa čak i osnovne škole. Dok takozvano učenje na daljinu pomaže učenicima u ruralnim područjima da pohađaju časove koji im inače ne bi bili dostupni, virtuelne učionice pojavile su se i u gradovima poput Vašingtona, gdje učenici jedne državne škole svi uče preko interneta.
Lavel Vols pohađa čas matematike u podrumu svog porodičnog doma. Lavel se školuje na taj način od kada je napunio pet godina. Sada je jedanaestogodišnjak, u petom razredu, kaže njegova majka Anita.

"Lavel uči matematiku iz šestog razreda i nauku iz sedmog, zato što ga interesuju te oblasti. Uvijek radi naprednije stvari iz tih predmeta.”

To je jedna od prednosti školovanja preko interneta. Lavelov raspored je fleksibilan, tako da može da učestvuje u velikom broju aktivnosti. Anita Vols bila je spremna da podučava svog sina kući, ali je uspjela da pronađe državnu školu u Vašingtonu koja isključivo nudi onlajn obrazovanje. Škola obezbjeđuje nastavnike i nastavni program na internetu. Anita i dalje provodi veći dio vremena kao instruktor za učenje, naročito od kada je njen mlađi sin Zakari takođe upisan u ovaj program.

“Kada je vaše dijete u predškolskom uzrastu ili u prvom, drugom ili trećem razredu morate da budete u potpunosti uključeni. Morate da budete sa vašim djetetom i da ga usmjeravate.”

Učenje preko interneta postaje sve popularnije. K12 je jedna od najvećih kompanija koja pruža tu vrstu školovanja kao i neophodan materijal. Džef Kvitovski je njen potpredsjednik.

“Preko 250 hiljada učenika i studenata obrazuje se preko interneta puno vrijeme. K12 opslužuje njih 100 hiljada u saveznim državama širom zemlje.”

Lavelova nastavnica, Suzen Konvej, predavala je u tradicionalnoj učionici prije nego što se zaposlila u kompaniji K12.

"To je dobro za učenike koji su se možda susretali sa poteškoćama u tradicionalnim školama, ili zato što su bili maltretirani ili zato što su bili izgubljeni među ostalim učenicima.”

Denis van Rokel, predsjednik Nacionalnog udruženja za obrazovanje, zabrinut je zbog najnovijeg trenda u školovanju.

“Mislim da je direktna interakcija apsolutno od suštinske važnosti, naročito u nižim razredima. Onlajn obrazovanje će nastaviti da se razvija. I odgovorni u tom sistemu moraju da odvoje vrijeme da to valjano istraže i da se usredsrede na ono što je najbolje za učenike.“

Anita Vols je sigurna da školovanje preko interneta daje najbolje rezultate za njene sinove.

 

Izvor: Glas Amerike

Suzan Log

15.04.2012

 

Sve cene se za kupce iz Srbije obračunavaju u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan izdavanja predračuna. PDV se dodatno obračunava. Gloria Ferrari doo maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima, opisima, fotografijama i cenama, ali nažalost ne možemo garantovati da su svi podaci na sajtu u potpunosti ispravni. Svi artikli prikazani na ovom sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva se da su svi dostupni u svakom trenutku na našem lageru. Tačne podatke sa rokovima isporuke dobijate u predračunu. Zadržavamo pravo promene cena svih proizvoda i usluga, bez prethodne najave na sajtu.