Samsung predstavio kameru za slabovide

Samsung Electronics osvojio je tri nagrade na prestižnom takmičenju International Design Excellence (IDEA). Medalje, među kojima su jedna zlatna i dve srebrne, dodelili su časopis BusinessWeek i Američko udruženje za industrijski dizajn (Industrial Designers Society of America – IDSA).

Touch Sight ima i fleksibilan ekran sa Brajevim pismom. Na njegovoj površini otiskuje se 3D prikaz pa korisnik može da dotakne snimljenu fotografiju.

Samsungova uzdanica na ovom takmičenju bio je Touch Sight, revolucionarna digitalna kamera namenjena slepim i slabovidnim osobama. Touch Sight, koju je osmislio Samsung Design China, nagrađen je zlatnom medaljom u svojoj kategoriji. Korisnik Touch Sight digitalne kamere prema zvuku može da upravlja procesom fotografisanja, koju će na fleksibilnom ekranu sa Brajevom pismom moći i da dotakne.

Ocenjivački žiri pohvalio je Touch Sight zbog njegovih jedinstvenih osobina, a najvažnija je snimanje zvuka u trajanju od tri sekunde nakon pritiska okidača kako bi korisnik (slepa ili slabovida osoba) prema zvuku mogao da prepozna fotografiju.

Izvor: Personal Magazin

Tema: Slepi i slabovidi, operacija oka, lečenje očnih bolesti, nove tehnologije/pomagala za slepe i slabovide osobe

objavljeno: avgust, 2008.