Emisija „Mesto za nas“ na RTS-u

Emisija „Mesto za nas“ na RTS-u     „Mesto za nas“ emisija o osobama sa invaliditetom, se emituje svake druge nedelje na drugom programu Radio-televizije Srbije, premijerno - četvrtkom od 20:00 časova, repriza - petkom od 11:00 časova. Na RTS Satelitu je petkom od 14:30 časova.„Mesto za nas“ emisija o osobama sa invaliditetom, se emituje svake druge nedelje na drugom programu Radio-televizije Srbije, premijerno - četvrtkom od 20:00 časova, repriza - petkom od 11:00 časova. Na RTS Satelitu je petkom od 14:30 časova.

Ova emisija se u dosadašnjih osam epizoda bavila najrazličtijim temama iz oblasti života osoba sa invaliditetom, među kojima su zapošljavanje osoba sa invaliditetom, stanovanje uz podršku, problemi slepih i slabovidih osoba, učitelji samostalnog kretanja – peripatolozi, domovi za stara i invalidna lica, autizam, sport, pristupačni turizam i mnoge druge.

Tema devete emisije o osobama sa invaliditetom, pod nazivom „Mesto za nas“ je pristupačnost. U emisiji se govori o pristupačnosti Beograda, asistivnim tehnologijama, pristupnim rampama i „neprekidnom lancu kretanja“.

Budući da se termin premijernog emitovanja emisije menja skladno programskoj šemi nacionalne televizije, najave za naredne epizode ove emisije možete pratiti na njihovoj facebook stranici.

Izvor: Mesto za nas