RUBY Handheld Video Magnifier - RUBY ručni video uveličavač

Korisničko uputstvo

Freedom Scientific, Inc., 440530-001 Rev B

Prikaz lupe: RUBY® ručni video uveličavač - lupa

Verzija za štampu: Korisničko uputstvo za RUBY® ručni video uveličavač - lupa (.pdf)

Sadržaj. Uvod RUBY

0. Impressum..
0.1. Tehnička podrška.

1. Prvo pročitajte.
1.1. Opis LED indikatora baterije
1.2. Umetanje baterija.
1.3. Punjenje NiMH baterija.

2. Uključivanje RUBY.
2.1. Opis dugmadi.

 

Objavljeno od strane

Freedom Scientific
11800 31st Court North
St. Petersburg, Florida 33716-1805
USA
http://www.freedomscientific.com

prevod/obrada:
Gloria Ferrari doo,
Zemun-Beograd,
Srbija
http://www.gloria-ferrari.com

prevedeno: februar 2011

Autorska prava © 2011 Freedom Scientific, Inc. Sva prava zadržana. RUBY® je zaštitni znak Freedom Scientific-a, Inc., u USA (Sjedinjenim američkim državama) i drugim zemljama. Informacije u ovom dokumentu mogu se promeniti bez prethodnog obaveštenja. Nijedan deo ove publikacije ne može se reprodukovati ili preneti, u bilo kom obliku ili na bilo koji način, elektronskim putem, ili mehaničkim, uključujući fotokopiranje, snimanje ili bilo koji drugi oblik pohranjivanja informacija, bez prethodnog pismenog odobrenja Freedom Scientific-a.

0,1. Tehnička podrška

Da kontaktirate Freedom Scientific-ovu tehničku podršku (Technical Support) preko telefona, korisnici u Sjedinjenim Državama mogu pozvati (727) 803-8600, od ponedeljka do petka, od 08:30 do 19:00 (istočno vreme).

Da ih kontaktirate preko elektronske pošte (e-mail), pošaljite pitanja na Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli..

Da pretražite Bazu znanja (Knowledge Base), posetite www.FreedomScientific.com i odaberite link Podrška (Support).

Nazad na Sadržaj. Uvod RUBY

1. Prvo pročitajte

  • Pre korišćenja RUBY ručnog video uveličavača po prvi put, morate napuniti četiri AAA NiMH (1000 mAh) baterije. Ove baterije su uključene. Čitav proces punjenja baterija traje približno 2 sata. Pogledajte opis LED indikatora baterije za opis statusa baterije. Možete takođe koristiti četiri AAA baterije
    za jednokratnu upotrebu za rad na uređaju.
  • Ne mešajte NiMH baterije sa alkalnim baterijama. Zamenite sve baterije u isto vreme. Ne mešajte nove baterije sa starim baterijama. Zamenite NiMH baterije 1000 mAh NiMH baterijama. Ukoliko ne sledite ove mere predostrožnosti može doći do kvara ili curenja baterije. Moguć je rizik od eksplozije ako se baterija zameni baterijom pogrešnog tipa.
  • Ne koristite baterije koje imaju maksimalno strujno punjenje ispod 250 mA.
  • Za osnovni pregled RUBY ručnog video uveličavača, pogledajte prvo informacije u ovom vodiču.

Nazad na Sadržaj. Uvod RUBY

1.1. Opis LED indikatora baterije

Zelena: Baterija napunjena - strujni adapter (punjač) priključen.

Zelena – trepćuća: Baterija se puni - strujni adapter (punjač) priključen.

Crvena – trepćuća: Baterija prazna.

Crvena: Greška - izvucite punjač iz struje, sačekajte nekoliko sekundi, a onda ga ponovo utaknite u utičnicu. Ako ovo stanje potraje, zamenite baterije.

Ne svetli LED indikator baterije Punjenje baterije je u redu, punjač nije priključen ili je RUBY isključena.

Nazad na Sadržaj. Uvod RUBY

1.2. Umetanje baterija

  1. Potpuno ispružite ručicu i uklonite poklopac baterije tako što ćete ga povući u smeru utisnute strelice.
  2. Umetnite baterije, vratite poklopac baterije i sklopite ručicu.

Budite sigurni da su baterije umetnute tako da im je polaritet ispravan.

Umetanje baterija u RUBY
Umetanje baterija u RUBY

Nazad na Sadržaj. Uvod RUBY

1.3. Punjenje NiMH baterija

1. Utaknite jedan kraj strujnog adaptera (punjača) u RUBY, a drugi kraj u zidnu utičnicu.

2. LED indikator baterije treperi zeleno čime ukazuje na to da je u toku punjenje baterija. Za više informacija, pogledajte Opis LED indikatora baterije.

Položaj RUBY konektora za napajanje i LED indikatora baterije
Položaj RUBY konektora za napajanje i LED indikatora baterije

3. LED indikator prestaje da treperi i zelena LED (svetleća dioda) svetli stalno kada su baterije napunjene. Izvucite utikač strujnog adaptera (punjača) iz RUBY. LED indikator baterije se isključuje.

4. Sada možete koristiti vaš RUBY ručni video uveličavač približno dva sata neprekidno. Kada se baterije isprazne, indikator baterije treperi crveno. Priključite strujni adapter (punjač) i utaknite ga u zidnu utičnicu kako bi napunili NiMH baterije.

Napomena: Ako odlučite da zamenite NiMH baterije koje dolaze uz RUBY, zamenite sve četiri baterije istovremeno NimH baterijama od 1000 mAh.

Nazad na Sadržaj. Uvod RUBY

2. Uključivanje RUBY

1. Pritisnite zeleno/žuto dugme da uključite RUBY ručni video uveličavač. Nakon nekoliko sekundi, na ekranu se pojavljuje ikonica statusa baterije. Zeleno/žuto dugme za uključivanje
2. Pritisnite dugme ponovo da isključite RUBY.

Napomena: Ako se RUBY ne koristi i pri tom ni jedno dugme nije pritisnuto, automatski se isključuje nakon 30 minuta kako bi se sprečilo pražnjenje baterija.

Nazad na Sadržaj. Uvod RUBY

2.1. Opis dugmadi

Zeleno/žuto dugme za uključivanje

Uključivanje (zeleno/žuto): Pritisnite da uključite RUBY. Pritisnite ga ponovo da isključite RUBY.

Plavo dugme za izbor boje

 

Izbor boje (Plavo): Pritiskom na ovo dugme kružite između sledećih režima boje: Normalne boje, crne na belom, bele na crnom, žute na plavom i žute na crnom ekranu.
Žuto dugme za uvećanje Uvećanje (žuto): Pritisnite ga da kružite između tri nivoa uvećanja. Uvećanje varira u zavisnosti od toga koliko daleko držite RUBY od objekta.
Crveno dugme za zamrzavanje slike (Freeze frame) "Zamrzni sliku" (Freeze Frame) (crveno): Pritisnite ga da zamrznete trenutnu sliku na ekranu. Pritisnite ponovo da isključite režim zamrznuta slika (Freeze frame).

Nazad na Sadržaj. Uvod RUBY

 

 

Sve cene se za kupce iz Srbije obračunavaju u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan izdavanja predračuna. PDV se dodatno obračunava. Gloria Ferrari doo maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima, opisima, fotografijama i cenama, ali nažalost ne možemo garantovati da su svi podaci na sajtu u potpunosti ispravni. Svi artikli prikazani na ovom sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva se da su svi dostupni u svakom trenutku na našem lageru. Tačne podatke sa rokovima isporuke dobijate u predračunu. Zadržavamo pravo promene cena svih proizvoda i usluga, bez prethodne najave na sajtu.