Narodna biblioteka Užice je u toku 2014. godine proširila standardnu uslugu u svom okruženju. 

Projektom Usluga za sve: formiranje i razvoj bibliotečkih usluga za slepa i slabovida lica, koje je sufinansiralo Ministarstvo kulture i informisanja  obezbeđena su potrebna sredstva za kupovinu računara i potrebnih softvera za slepe korisnike. Nabavljeni su JAWS 15, AnReader, Finereader i Plextalk. Bibliotečko osoblje je obučeno za rad sa novom kategorijom korisnika uz pomoć  firme Gloria Ferarri. doo.

Za  korisnike oštećenog vida kojih  je u Užicu oko 150, obezbeđena je besplatna obuka na računaru. Formiranjem nove usluge u Narodnoj biblioteci Užice, stekli su se uslovi  da slepe osobe u NBU mogu da dođu do građe koja je prilagođena njihovim potrebama. Nabavljen je i određen broj zvučnih knjiga koje su upotpunile postojeću  ponudu Biblioteke.  Projekat je trajnog karaktera i  predstavlja važan korak  ka prilagođavanju usluga javnih biblioteka korisnicima oštećenog vida.

Usluga je naišla na izuzetan odziv kod korisnika, što predstavlja veliki podstrek za dalji rad i usavršavanje.

 

Dušica Murić,
autor projekta „Usluga  za sve: formiranje i razvoj bibliotečkih usluga za slepa i slabovida lica“,
 
 
 

 

Sve cene se za kupce iz Srbije obračunavaju u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan izdavanja predračuna. PDV se dodatno obračunava. Gloria Ferrari doo maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima, opisima, fotografijama i cenama, ali nažalost ne možemo garantovati da su svi podaci na sajtu u potpunosti ispravni. Svi artikli prikazani na ovom sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva se da su svi dostupni u svakom trenutku na našem lageru. Tačne podatke sa rokovima isporuke dobijate u predračunu. Zadržavamo pravo promene cena svih proizvoda i usluga, bez prethodne najave na sajtu.