- Grad Beograd vodi odgovornu socijalnu politiku i sa tim u vezi podržavamo sve aktivnosti koje vode unapređenju položaja osoba sa invaliditetom, kao i slepih i slabovidih osoba - saopšteno je iz Gradske uprave

Psi vodiči za slabovide, pas, slepi

Foto: Beoinfo

 

Povodom Svetskog dana pasa vodiča danas je u Starom dvoru predstavljen prvi pas vodič za slepe i slabovide osobe u Srbiji, a događaju je prisustvovala i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

 

Ona je, tom prilikom uručila sertifikate osobama koje su uspešno završile obuku za slepe i slabovide osobe u organizaciji Udruženja slepih i slabovidih Srbije “Beli štap”.

 

Grad Beograd vodi odgovornu socijalnu politiku i sa tim u vezi podržavamo sve aktivnosti koje vode unapređenju položaja osoba sa invaliditetom, kao i slepih i slabovidih osoba – istakla je Stanisavljević, a saopšteno je iz Gradske uprave.

 

Ona je podsetila da je Grad Beograd i resorni sekretarijat među prvima podržao program “Pas vodič, najbolji prijatelj”, kao i sve aktivnosti koje vode afirmaciji samostalnog života osoba sa invaliditetom u Beogradu.

 

Foto: Beoinfo

Foto: Beoinfo

 

Predsednica Udruženja “Beli štap” Vesna Nestorović zahvalila je Sekretarijatu za socijalnu zaštitu grada Beograda bez čije pomoći, kako je istakla, ne bi bilo moguće dovođenje psa vodiča u Srbiju.

 

Foto: Beoinfo

Foto: Beoinfo

 

Ona je podsetila da je pas vodič Astor stigao u Srbiju u saradnji sa slovenačkim udruženjem Slo-Canisa iz Maribora, a projekat je podržan od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ambasade Australije u Beogradu.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Preuzeto sa Telegraf.rs

Objavljeno: 29. April 2015.

 

Sve cene se za kupce iz Srbije obračunavaju u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan izdavanja predračuna. PDV se dodatno obračunava. Gloria Ferrari doo maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima, opisima, fotografijama i cenama, ali nažalost ne možemo garantovati da su svi podaci na sajtu u potpunosti ispravni. Svi artikli prikazani na ovom sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva se da su svi dostupni u svakom trenutku na našem lageru. Tačne podatke sa rokovima isporuke dobijate u predračunu. Zadržavamo pravo promene cena svih proizvoda i usluga, bez prethodne najave na sajtu.