Ovo je prvi pas vodič za slepe i slabovide osobe u Srbiji!

 - Grad Beograd vodi odgovornu socijalnu politiku i sa tim u vezi podržavamo sve aktivnosti koje vode unapređenju položaja osoba sa invaliditetom, kao i slepih i slabovidih osoba - saopšteno je iz Gradske uprave

Psi vodiči za slabovide, pas, slepi

Foto: Beoinfo

 

Povodom Svetskog dana pasa vodiča danas je u Starom dvoru predstavljen prvi pas vodič za slepe i slabovide osobe u Srbiji, a događaju je prisustvovala i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

 

Ona je, tom prilikom uručila sertifikate osobama koje su uspešno završile obuku za slepe i slabovide osobe u organizaciji Udruženja slepih i slabovidih Srbije “Beli štap”.

 

Grad Beograd vodi odgovornu socijalnu politiku i sa tim u vezi podržavamo sve aktivnosti koje vode unapređenju položaja osoba sa invaliditetom, kao i slepih i slabovidih osoba – istakla je Stanisavljević, a saopšteno je iz Gradske uprave.

 

Ona je podsetila da je Grad Beograd i resorni sekretarijat među prvima podržao program “Pas vodič, najbolji prijatelj”, kao i sve aktivnosti koje vode afirmaciji samostalnog života osoba sa invaliditetom u Beogradu.

 

Foto: Beoinfo

Foto: Beoinfo

 

Predsednica Udruženja “Beli štap” Vesna Nestorović zahvalila je Sekretarijatu za socijalnu zaštitu grada Beograda bez čije pomoći, kako je istakla, ne bi bilo moguće dovođenje psa vodiča u Srbiju.

 

Foto: Beoinfo

Foto: Beoinfo

 

Ona je podsetila da je pas vodič Astor stigao u Srbiju u saradnji sa slovenačkim udruženjem Slo-Canisa iz Maribora, a projekat je podržan od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ambasade Australije u Beogradu.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Preuzeto sa Telegraf.rs

Objavljeno: 29. April 2015.