panoramioNajava:

Sreda, 7. novembar u 11 časova

rukovodilac Odseka za pružanje usluga slepim i slabovidim osobama
Narodne biblioteke Srbije

mr Dragana Milunović

održaće predavanje:

BIBLIOTEČKE USLUGE ZA OSOBE SA INVALIDITETOM
(slepe i slabovide osobe)

Predavač mr Dragana Milunović predstaviće najsavremenije usluge koje biblioteke pružaju korisnicima sa oštećenjem vida, kao i centar sa slepe i slabovide osobe Narodne biblioteke Srbije, koji predstavlja najsavremeniji centar ovog tipa u regionu. Slušaoci će se upoznati sa svetskom digitalnom bibliotekom za slepe i slabovide. kao i planovima Narodne biblioteke Srbije u vezi sa uključivanjem biblioteka u Srbiji u pružanje usluga slepim i slabovidim osobama.

Nebojša Marković iz firme Glorija Ferari, generalni distributer američke firme Freedom Scientific, će demonstrirati govorni softver JAWS u elektronskoj čitaonici Biblioteke.

Povod organizacije ovog predavanja i promocije govornog softvera je spremnost niške Narodne biblioteke "Stevan Sremac" da pruži uslugu slepim i slabovidim osobama.

Izvori:

NARODNA BIBLIOTEKA "STEVAN SREMAC" NIŠ,

STUDENTSKI DNEVNI LIST

 

 

Sve cene se za kupce iz Srbije obračunavaju u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan izdavanja predračuna. PDV se dodatno obračunava. Gloria Ferrari doo maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima, opisima, fotografijama i cenama, ali nažalost ne možemo garantovati da su svi podaci na sajtu u potpunosti ispravni. Svi artikli prikazani na ovom sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva se da su svi dostupni u svakom trenutku na našem lageru. Tačne podatke sa rokovima isporuke dobijate u predračunu. Zadržavamo pravo promene cena svih proizvoda i usluga, bez prethodne najave na sajtu.