Svetski dan slepih, 15. oktobar biće obeležen nizom aktivnosti. Tim povodom konsultantsko – revizorska kuća Deloitte je na svečanosti organizovanoj u Biblioteci Saveza slepih Srbije u Beogradu uručila 5 Brajevih redova  najboljim slepim učenicima i studentima. Brajev red  (PAC Mate 20 Portable Braille Display)  omogućava osobama oštećenog vida da na Brajevom pismu čitaju tekst vidljiv na monitoru računara.

Učenici su  izabrani putem konkursa koji je raspisao Savez slepih Srbije i na koji se prijavilo 47 učenika i studenata iz cele Srbije. Ova, izuzetno važna pomagala, dobili su učenici i studenti iz Beograda, Stare Pazove i Loznice.

“Kao društveno odgovorna kompanija, želimo da pozitivno utičemo na društvenu zajednicu, а svesni činjenice da  budućnost pripada generacijama koje dolaze, odlučili smo da pomognemo decu oštećenog vida kako bi im školovanje i svakodnevno učenje bilo što lakše“, komentariše Miloš Macura, direktor Deloitte-a.

Potpredsednica Saveza slepih Srbije Jelena Stojanović zahvalila se donatoru rečima:

„Zahvaljujem se kompaniji "Deloitte" na ovoj za slepe učenike i studente zaista velikoj donaciji.

Savez slepih Srbije je uvek stajao i stoji na stanovištu da je obrazovanje slepih jedan od osnovnih uslova za uključivanje slepih u savremene društvene tokove rame uz rame sa ostalim njihovim sugrađanima. U zadnjih deceniju i po, moderne tehnologije kao što su kompjuter i slična informatičko-komunikaciona sredstva, omogućili su slepima da bezmalo ravnopravno mogu da razmenjuju informacije sa svojim prijateljima i vršnjacima zdravog vida i da imaju mnogo više dostupne literature nego do sada.

Takvo jedno pomagalo je i Brajev red, koji omogućava slepima da na svom autentičnom pismu pročitaju ono što ljudi koji vide čitaju sa ekrana računara. Još jednom se zahvaljujemo kompaniji "Deloitte" koja je,  kao i Savez slepih Srbije, prepoznala upravo ove potrebe kao jedne od najbitnijih za slepe i njihov suživot i rad sa ostalim građanima naše zemlje.“

 

Sve cene se za kupce iz Srbije obračunavaju u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan izdavanja predračuna. PDV se dodatno obračunava. Gloria Ferrari doo maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima, opisima, fotografijama i cenama, ali nažalost ne možemo garantovati da su svi podaci na sajtu u potpunosti ispravni. Svi artikli prikazani na ovom sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva se da su svi dostupni u svakom trenutku na našem lageru. Tačne podatke sa rokovima isporuke dobijate u predračunu. Zadržavamo pravo promene cena svih proizvoda i usluga, bez prethodne najave na sajtu.