Promocija Kataloga i android aplikacije knjiga namenjenih slepim i slabovidim osobama održana je Narodnoj biblioteci Užice u okviru projekta „Inkluzivna kultura“ koji je sufinansiralo Ministarstvo kulture i informisanja.

Infoera

Slepi Dragana Ducic

-Ova baza mnogo će značiti slepim i slabovidim članovima organizacije a pre svega deci kojoj su neophodne za učenje i dodatno obrazovanje-rekla je Dragana Dučić, predsednica Međuopštinske organizacije saveza slepih i slabovidih Užica. Ona je posebno istakla saradnju, veliku pomoć i podršku koju im pružaju zaposleni u biblioteci.

Slepi biblioteka 2

U ovoj ustanovi oni koriste računare koji su specijalno namenjeni slepim i slabovidim uz mogućnost besplatnog korišćenja i ostalih usluga.

Ovo je jedan deo sajta Narodne biblioteke Užice na kome se nalazi katalog knjiga na Brajevom pismu i zvučnih knjiga.

Slepi Dusica Muric

U užičkoj biblioteci ima 30 knjiga na Brajevom pismu i preko 300 zvučnih, a izradom  baze podataka slepi i slabovidi moći će samostalno uz pomoć čitača da pretražuju naslove, prate vesti, zanimljivosti i događanja za osobe sa invaliditetom-rekla je Dušica Murić, direktorka Narodne biblioteke Užice.

U Srbiji postoji problem sa nabavkom zvučnih knjiga, ali zahvaljući donacijama užičkoj biblioteci proteklih godina iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i kupovinom sada su među prvima u Srbiji po broju zvučnih naslova.

Slepi Nebojsa Markovic

Nebojša Marković, autor baze podataka i android aplikacije za mobilne telefone pod nazivom Katalog pristupačnih knjiga istakao je značaj ove aplikacije za sve korisnike navodeći da je ovo prva aplikacija za slepe i slabovide u Srbiji i regionu.

Preuzeto sa: infoera

Datum objavljivanja:

 

Sve cene se za kupce iz Srbije obračunavaju u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan izdavanja predračuna. PDV se dodatno obračunava. Gloria Ferrari doo maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima, opisima, fotografijama i cenama, ali nažalost ne možemo garantovati da su svi podaci na sajtu u potpunosti ispravni. Svi artikli prikazani na ovom sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva se da su svi dostupni u svakom trenutku na našem lageru. Tačne podatke sa rokovima isporuke dobijate u predračunu. Zadržavamo pravo promene cena svih proizvoda i usluga, bez prethodne najave na sajtu.