Studentkinja sam na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Kako ne bih morala da obavezujem porodicu da mi čita obimnu literaturu, mnogo koristim računar u koji je ugrađen govorni softver. Pomoću njega preuzimam i čitam literaturu, pišem seminarske radove i obavljam ostale dužnosti vezane za fakultet. Literaturu i lektire najčešće pronalazim u elektronskom ili zvučnom formatu a ono što ne mogu da pronađem na internetu skeniram i čitam pomoću govornog softvera. Osim kod kuće, kompjuter koristim i na predavanjima i vežbama tako što najvažnije stvari zapisujem u računar. Isto tako mnoge pismene ispite radim na njemu.

Govorni programi koje koristim su JAWS i NVDA.

Računar koristim i u slobodno vreme: skidam muziku, knjige, tražim po internetu stvari koje me zanimaju.

Nedavno sam počela da koristim Brajev displej koji će mi mnogo olakšati studiranje jer ću zahvaljujući njemu sve ono što sam do sada morala da slušam kako iščitava govorni program od sada moći da čitam na Brajevom pismu.

To ne znači da ću prestati da koristim govorne programe nego ću kombinovati Brajev displej sa njima.

Suzana Bila,
studentkinja

 

Sve cene se za kupce iz Srbije obračunavaju u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan izdavanja predračuna. PDV se dodatno obračunava. Gloria Ferrari doo maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima, opisima, fotografijama i cenama, ali nažalost ne možemo garantovati da su svi podaci na sajtu u potpunosti ispravni. Svi artikli prikazani na ovom sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva se da su svi dostupni u svakom trenutku na našem lageru. Tačne podatke sa rokovima isporuke dobijate u predračunu. Zadržavamo pravo promene cena svih proizvoda i usluga, bez prethodne najave na sajtu.