Danilo Milenković za radnim stolomMoj život se promenio na bolje.

Posle studija, razmišljao sam, šta da radim. Počeo sam da se služim laptopom i jako mi je zanimljivo.

Uglavnom tražim vlašku muziku, koja mi se mnogo sviđa i o kojoj sam pisao. Našao sam pesme koje nikad nisam čuo, a ima ih mnogo. U studiji o vlaškoj muzici, napisao sam sve što sam znao, od muzike, pa sve do književnosti. Kad nisam pisao o muzici, prevodio sam tekstove sa engleskog i služio sam se znanjem i logikom.

Sada još uvek istražujem i upoređujem pomenutu muziku, u kojoj sam otkrio mnogo detalja, koje niko nije istraživao, ako ne u celoj Srbiji, onda ne u Beogradu. To je prva studija o tome, van Vlaškog kraja.

Sad sve ozbiljnije radim na laptopu i bavim se onim što me najviše zanima. Studirao sam muzičku akademiju i engleski, koji mi je jako teško išao. Imao sam mnogo nevolja za vreme tih studija. Naime, hteo sam da povežem pomenuti jezik sa srpskiim, ali nisam mogao; nema mnoogo ni prevodnih ni leksičkih elemenata.

Sad sam slobodan, kao ptica na grani.

Da bih mogao da koristim laptop, služim se dodatnim alatima kao što su -čitač ekrana JAWS, sintetizatore za srpski (AnReader), engleski i španski i program za prepoznavanje tekstova.

 

Danilo Milenković,
profesor engleskog jezika i književnosti i
master opšte muzičke pedagogije

Povezani tekstovi: Kako slepi amerikanci uče Brajevo pismo

 

 

Sve cene se za kupce iz Srbije obračunavaju u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan izdavanja predračuna. PDV se dodatno obračunava. Gloria Ferrari doo maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima, opisima, fotografijama i cenama, ali nažalost ne možemo garantovati da su svi podaci na sajtu u potpunosti ispravni. Svi artikli prikazani na ovom sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva se da su svi dostupni u svakom trenutku na našem lageru. Tačne podatke sa rokovima isporuke dobijate u predračunu. Zadržavamo pravo promene cena svih proizvoda i usluga, bez prethodne najave na sajtu.