Metin Šenturk, poznati turski pop-pevač, novi je apsolutni rekorder u vožnji automobila za slepe.

On je, poigravajući se sa smrću, na pisti aerodroma u gradu Urfi, u istočnom delu zemlje, vozio automobil Ferari F430 brzinom od 292,89 kilometara na sat.

Prema Ginisovoj knjizi neobičnih poduhvata, dosadašnji rekord za slepe vozače iznosio je 284 kilometara na sat.

"Nema reči kojima bih opisao ovaj osećaj. Veoma sam srećan. Bilo je jako teško, rekao bih kao ples sa smrću", naveo je Senturk neposredno posle vožnje.

U Senturkovoj pratnji, u drugom automobilu, nalazio se bivši reli vozač Volkan Isik, koji je davao instrukcije preko radio veze.

Slepi vozac vozio  skoro 293 kilometara na sat

Izvor : rts.rs i youtube.com

Izvor: Blic (Tanjug | 02. 04. 2010. - 21:45h | Foto: Reuters )

objavljeno: april, 2010.

 

Sve cene se za kupce iz Srbije obračunavaju u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan izdavanja predračuna. PDV se dodatno obračunava. Gloria Ferrari doo maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima, opisima, fotografijama i cenama, ali nažalost ne možemo garantovati da su svi podaci na sajtu u potpunosti ispravni. Svi artikli prikazani na ovom sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva se da su svi dostupni u svakom trenutku na našem lageru. Tačne podatke sa rokovima isporuke dobijate u predračunu. Zadržavamo pravo promene cena svih proizvoda i usluga, bez prethodne najave na sajtu.