Izložba "Dijalog u tami" u Beču

U najstarijem manastiru u glavnom gradu Austrije „Šotenštift“ (Schottenstift) nalazi se muzej u kojem se ništa ne vidi.

Slepi vode posetioce kroz prostor, a ono što je posebno – vlada potpuni mrak, doživljaj koji „otvara“ oči i pruža više razumevanja za slepe i slabovide.

U okviru ove izložbe slepi i posetioci koji vide menjaju uloge u trajanju od jednog sata. Slepi vodiči vode posetioce kroz svakodnevne situacije u mrklom mraku.

Na oko 1.000 kvadratnih metara prostora gosti doživljavaju svakodnevne situacije, kao na primer, saobraćaj, kupovinu ili odlazak u bar i sve to u potpunoj tami.

Različiti šumovi, vetar ili različiti podovi obogaćuju paletu opažanja.

Vođenja kroz izložbu izvode se u grupi od maksimalno osam osoba.

Pored vođenja kroz izložbu u ponudi je i „Ručak u tami“. Cena ručka od četiri ganga, uključujući vođenje kroz izložbu iznosi 75 evra.

Copyright © Dialog im Dunkeln Österreich/ Anna Huber

Preuzeto sa: Designed.rs, http://www.designed.rs/news/izlozba_dijalog_u_tami_u_becu

Objavljeno: 02.03.2018.

 

 

Sve cene se za kupce iz Srbije obračunavaju u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan izdavanja predračuna. PDV se dodatno obračunava. Gloria Ferrari doo maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima, opisima, fotografijama i cenama, ali nažalost ne možemo garantovati da su svi podaci na sajtu u potpunosti ispravni. Svi artikli prikazani na ovom sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva se da su svi dostupni u svakom trenutku na našem lageru. Tačne podatke sa rokovima isporuke dobijate u predračunu. Zadržavamo pravo promene cena svih proizvoda i usluga, bez prethodne najave na sajtu.