Korisnik gleda rani prototip Guglovih futurističkih naočara povezanih sa internetom.

Kompanija "Gugl" otkrila je ove nedelje kako bi mogla da izgleda veoma bliska budućnost.

Internet gigant predstavio je u šetnji Njujorkom futurističke naočare, koje imaju pristup internetu, pružaju mogućnost korisniku da dok hoda obavi veb-čet, vidi mape i uputstva, pa čak i sazna da je metro stanica na kojoj je želeo da uhvati prevoz - privremeno zatvorena.

Naočare takođe mogu da naprave fotografiju i jave vam da je prijatelj koga očekujete u blizini.

"Gugl" navodi da su nove naočare još u eksperimentalnoj fazi i da se ne mogu kupiti u prodavnicama, kao i da kompanija želi da od javnosti dobije ideje na koji još način bi naočare mogle da se koriste.

Izvor: Vesti Glasa Amerike

06.04.2012

 

Sve cene se za kupce iz Srbije obračunavaju u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan izdavanja predračuna. PDV se dodatno obračunava. Gloria Ferrari doo maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima, opisima, fotografijama i cenama, ali nažalost ne možemo garantovati da su svi podaci na sajtu u potpunosti ispravni. Svi artikli prikazani na ovom sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva se da su svi dostupni u svakom trenutku na našem lageru. Tačne podatke sa rokovima isporuke dobijate u predračunu. Zadržavamo pravo promene cena svih proizvoda i usluga, bez prethodne najave na sajtu.