Kompanija Qualcomm već neko vreme testira sopstvenu tehnologiju za autonomna vozila, a uskoro će moći da je testira i na ulicama i putevima u okviru Kalifornije.

Naime, Kancelarija za motorna vozila izdala je početkom meseca ovoj kompaniji dozvolu za testiranje jednog vozila, dok će dozvolu za upravljanje njim dobiti tri vozača. Qualcomm je u septembru predstavio 9150 C-V2X čip, koji će omogućavati komunikaciju vozila sa saobraćajnom signalizacijom na putu, te su iz kompanije poručili da su njihovi stručnjaci posvećeni razvijanju tehnologije sigurnih i povezanih vozila. Tako već nekoliko godina učestvuju u ekosistemu Vehicle-to-Everything (V2X), a počeli su sa svojim IEEE 802.11p proizvodima, uključujući i QCA6584AU, da bi sada došli do C-V2X 9150 čipseta. Tako je C-V2X odgovoran za povezivanje vozila sa svim stvarima koje ga okružuju, uključujući i druga vozila (V2V), pešake (V2P), putnu infrastrukturu (V2I), te celokupnu mrežu (V2N).

Čip 9150 C-V2X se već neko vreme testira na nekim vozilima iz kompanije Ford, a na putevima u San Dijegu, gde je i smešteno sedište kompanije Qualcomm. Osim u San Dijegu i Kaliforniji, kompanija planira da testira svoj proizvod i u Mičigenu, te izvan Sjedinjenih Američkih Država – u Nemačkoj, Italiji, Japanu i Kini.

Izvor: Bug

Preuzeto sa: PC Press-a, https://pcpress.rs/qualcomm-dobio-dozvolu-za-testiranje-tehnologije-samoupravljivih-vozila/

Objavljeno:

 

Sve cene se za kupce iz Srbije obračunavaju u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan izdavanja predračuna. PDV se dodatno obračunava. Gloria Ferrari doo maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima, opisima, fotografijama i cenama, ali nažalost ne možemo garantovati da su svi podaci na sajtu u potpunosti ispravni. Svi artikli prikazani na ovom sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva se da su svi dostupni u svakom trenutku na našem lageru. Tačne podatke sa rokovima isporuke dobijate u predračunu. Zadržavamo pravo promene cena svih proizvoda i usluga, bez prethodne najave na sajtu.