Otkriven lek protiv raka Naučnici iz Pensilvanije izdvojili ćelije iz tela pacijenata, veštački ih ojačali i vratili u organizam bolesnika, gde su pronalazile i uništavale kancerogene ćelije.

Stručnjaci iz Pensilvanije otkrili su potpuno novu tehnologiju u borbi protiv raka - veštački ojačanje ćelije koje love kancerogene ćelije u telu i uništavaju ih. Na ovaj način, već su izlečena dva pacijenta u poodmaklom stadijumu, dok se trećem kancer povlači.

Ovo je već drugo epohalno medicinsko otkriće u samo dva dana. Prekjuče je na Institutu za tehniku u Masačusetsu obelodanjeno da je otkriven lek koji uspešno ubija čak 15 sojeva virusa, među kojima su grip, herpes, HIV, boginje, besnilo...

Najavljeno je da će se ovaj lek za nekoliko godina, posle serije testova, naći u opštoj upotrebi, a vest je opisana kao najvažnija u medicini u poslednjih 100 godina, otkako je otkriven penicilin.

Glas Amerike" navodi da su lekari pre dve večeri širom zemlje iskazivali neskriveno oduševljenje najavom da bi rak mogao da izgubi bitku.

Urađena prva testiranja

Nova tehnologija je isprobana na tri pacijenta obolela od leukemije u poodmakloj fazi.Svakom pacijentu je uzeta krv i iz nje su uklonjene T ćelije koje organizam koristi za borbu protiv bolesti. Zatim su naučnici u te ćelije ubacili modifikovanu, bezopasnu verziju HIV virusa, a potom su milioni tih genetski izmenjenih ćelija vraćeni u telo pacijenta. Ideja je da se krvne ćelije samog pacijenta upotrebe za ubijanje kancerogenih. One su ih napale i ne samo da su uništile postojeći kancer, nego i novi čim se pojavio - objasnili su naučnici iz Pensilvanije.Len Lihtenfeld iz Američkog udruženja za borbu protiv raka rekao je da se ova studija razrađuje decenijama. Primenjena je na pacijentima i proizvela je zaista važne rezultate. Tokom dve nedelje pacijenti nisu osetili nikakvu promenu, ali im se onda stanje veoma pogoršalo i imali su simptome ekstremno teškog gripa. To je bio znak da terapija deluje. Godinu dana posle tretmana dva pacijenta i dalje nemaju rak, a stanje trećeg se poboljšava - navodi Lihtenfeld i dodaje

- Znamo da ove prerađene ćelije mogu neko vreme da pomažu, ali mogu da budu i štetne, tako da stvarno moramo više da saznamo pre nego što budemo mogli da kažemo da ovo može generalno da se koristi kod pacijenata sa rakom, pre svega s leukemijom.

Izvor: S-media

Objavljeno: 13.08.2011

 

Sve cene se za kupce iz Srbije obračunavaju u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan izdavanja predračuna. PDV se dodatno obračunava. Gloria Ferrari doo maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima, opisima, fotografijama i cenama, ali nažalost ne možemo garantovati da su svi podaci na sajtu u potpunosti ispravni. Svi artikli prikazani na ovom sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva se da su svi dostupni u svakom trenutku na našem lageru. Tačne podatke sa rokovima isporuke dobijate u predračunu. Zadržavamo pravo promene cena svih proizvoda i usluga, bez prethodne najave na sajtu.