Keti je počela da gubi vid u osnovnoj školi kada je imala 11 godina.

majka, slepa, naočare

 

Rođenje deteta je najveća radost na svetu i svaka majka sanja o tom trenutku. Nažalost, Keti Bejc (29) nije mogla da vidi svog novorođenog sina, jer je slepa. Ipak, čuda se događaju, a pomoglo joj je “čudo tehnologije”.

Dvadesetdevetogodišnja majka dobila je specijalne naočare kako bi mogla da vidi svog šestomesečnog sina.
Za Keti i njenog sina Aksela to je bila ljubav na prvi pogled. Ovo nije bio samo prvi put da vidi svoju bebu, već je to prvi put da je ikada videla bebu.

Keti je počela da gubi vid u osnovnoj školi kada je imala 11 godina. Dijagnostikovano joj je genetsko oboljenje koje uzrokuje makularnu degeneraciju.

“Često se dešava da kada vidim osobu, deo oko njene glave i ramena, uopšte ne vidim”, rekla je Keti. Ali, to se sve promeni kada stavi naočare “eSight”.

“Osoba se čini bližom, facijalne konture su mnogo jasnije”, kazala je presrećna Keti. Kaže kako nikada neće zaboraviti trenutak kada je ugledala svoga sina prvi put.

Zapamtila sam njegove male usne i maleni jezik. Inače sam morala da zamišljam kako izgleda i navikla sam na to, ali to slama srce”, rekla je. Kod kuće joj naočare pružaju mnogo pomoći. Do sada se patila sa čitanjem uputstava na pakovanjima hrane.

“Bukvalno sam bila potpuno slepa i nisam znala kakav proizvod dajem svome detetu”, izjavila je Keti.

Portparol kompanije eSight Tejlor Vest kaže: “Mislim da je ovo tehnologija koja menja život”. Naočare je razvila kompanija iz Ottawe, na tržištu se nalazi već godinu dana, a koštaju 15 hiljada dolara.

Trenutno ove čudotvorne naočare u SAD-u koristi 140 osoba.

(focus.ba)

Izvor: Kurir,

Objavljeno: 25.01.2015. Autor: Foto: Printscreen

_

 

Sve cene se za kupce iz Srbije obračunavaju u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan izdavanja predračuna. PDV se dodatno obračunava. Gloria Ferrari doo maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima, opisima, fotografijama i cenama, ali nažalost ne možemo garantovati da su svi podaci na sajtu u potpunosti ispravni. Svi artikli prikazani na ovom sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva se da su svi dostupni u svakom trenutku na našem lageru. Tačne podatke sa rokovima isporuke dobijate u predračunu. Zadržavamo pravo promene cena svih proizvoda i usluga, bez prethodne najave na sajtu.