Internet gigant "Gugl" je već promenio način na koji ljudi surfuju mrežom, gledaju video snimke i voze, ali njihov najnoviji izum je verovatno do sada najrevolucionarniji budući da će slepim ljudima omogućiti da nesmetano, samostalno voze automobile.

Naime, "Gugl" je promovisao video snimak koji prikazuje kako izgleda automobil za čijim se volanom nalazi slepa osoba koja nesmetano upravlja voziolom.

 

 

Iako je jedan od "Guglovih" zaposlenih sedeo na suvozačkom sedištu, ni u jednom trenutku se nije mešao u vožnju čoveka koji je obavljao neke osnovne aktivnosti, kao što je kupovina hrane i nošenje stvari na hemijsko čišćenje.

Auto za slepe koji je patentiran u decembru, koristi kamere, radar i lasere kako bi se bezbedno kreato po unapred programiranim lokacijama. Ovaj automobil zapravo na sebe preuzima sve one funkcije koje trenutno kontrolišu ljudi.

 

Ipak, "Gugl" će sačekati još neko vreme pre nego što ovaj auto pusti na ulice jer je neophodno testiranje kao i ubacivanje još nekih funkcija i programa koji će slepim ljudima omogućiti da bez ičije pomoći bezbedno stignu od tačke A do tačke B.

-

-

Izvor: Blic

M.M. | 29. 03. 2012.

 

Sve cene se za kupce iz Srbije obračunavaju u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan izdavanja predračuna. PDV se dodatno obračunava. Gloria Ferrari doo maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima, opisima, fotografijama i cenama, ali nažalost ne možemo garantovati da su svi podaci na sajtu u potpunosti ispravni. Svi artikli prikazani na ovom sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva se da su svi dostupni u svakom trenutku na našem lageru. Tačne podatke sa rokovima isporuke dobijate u predračunu. Zadržavamo pravo promene cena svih proizvoda i usluga, bez prethodne najave na sajtu.