Metju Njuberi je izgubio nogu u saobraćajnoj nesreći, ali on nema problema kada želi da se popne na merdevine i skele na nekom od svojih gradilištaMetju Njuberi je izgubio nogu u saobraćajnoj nesreći, ali on nema problema kada želi da se popne na merdevine i skele na nekom od svojih gradilišta. On je prvi Britanac koji je opremljen poslednjim bioničkim ekstremitetima i kaže da je njegov život potpuno drugačiji.

MEDICINA - On čak sada može da skija, vozi bicikl, igra golf, ali i da hoda unazad.

„S mojom starom nogom stalno sam se saplitao, a sada mogu da se penjem i uz stepenice, hodam prirodnije i mnogo sam sigurniji. Ali najbolje od svega je što nisam umoran sve vreme. Vratio mi se moj nekadašnji život. Mogu da izađem na piće i večeru i da ostanem do kasno bez osećaja iscrpljenosti“, rekao je Njuberi.

On je, kako kaže, veoma srećan sa svojom supernogom koja, tvrdi, bolje funkcioniše od desne noge, koju je u nesreći 1997. godine povredio ali su ostale trajne posledice. Metju je imao 15 godina kada je preživeo saobraćajni udes, posle kojeg je 15 meseci bio u bolnici.

Sve mu je mnogo lakše sada, čak i prelazak ulice za njega je mnogo lakši.
Sada sam u mogućnosti da šetam, vozim i upravljam životom.

Njegov protetičar Ričard Niven kaže:

„Veoma je ohrabrujuće videti Metjua kako se dobro snalazi s novim kolenom i mi ćemo posmatrati njegovo napredak s velikim interesovanjem.“

Izvor: 24 sata,

Objavljeno: 11.11.2011.

 

Sve cene se za kupce iz Srbije obračunavaju u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan izdavanja predračuna. PDV se dodatno obračunava. Gloria Ferrari doo maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima, opisima, fotografijama i cenama, ali nažalost ne možemo garantovati da su svi podaci na sajtu u potpunosti ispravni. Svi artikli prikazani na ovom sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva se da su svi dostupni u svakom trenutku na našem lageru. Tačne podatke sa rokovima isporuke dobijate u predračunu. Zadržavamo pravo promene cena svih proizvoda i usluga, bez prethodne najave na sajtu.