Interaktivne table

Interaktivne table iBoard

Interaktivne table iBoard

iBoard su prave interaktivne table.

Zbog toga iBoard table ne zahtevaju specijalne olovke (priložene plastične olovke su više kozmetika nego realna potreba), pritisak na površinu table, odredjeni ugao pod kojim se vrši kontakt sa tablom... i reaguju daleko brže od samo sličnih proizvoda. iBoard table su bazirane na infrared tehnologiji koja po specifikaciji proizvodjača ima radni vek od 11 godina. Radna površina table nije podložna funkcionalnom oštećenju na bilo koji način i kao takve, naše table su idealne za rad u školskim uslovima.

Ovo su bile prve table na tržištu koje su omogućavale da ih kontrolišete prstom. iBoard table i dalje ne zahtevaju nikakve specijalne pisaljke podložne kvarovima koje zahtevaju punjenje baterija ili senzore koji se lepe na površinu table, pa su iBoard table u prednosti nad samo sličnim proizvodima. I to rade na najbrži način, sa vremenom reagovanja od samo 8 milisekundi, brže nego što oko posmatrača može da registruje.

iBoard interaktivne table na naše tržište dolaze po za ovu klasu proizvoda izuzetno prihvatljivim cenama, neuporedivo nižim od konkurencije, a sa daleko naprednijim funkcijama. Ove table se prodaju širom sveta i skoro svuda preuzimaju primat nad ostalim, samo sličnim proizvodima. Ovo su najjeftinije i najnaprednije table na našem tržištu kontrolisane prstom.

Šta čini iBoard table tako popularnim:

 • prve interaktivne table na tržištu koje su koristile dodir prsta za kontrolu i time redefinisale budućnost ove vrste proizvoda
 • ne koriste nikakve baterije ili bilo kakvo dodatno napajanje za rad senzora ili pisaljki pa ne može doći do prekida u sred rada
 • zasnovane na pravoj tehnologiji XXI veka, infrared tehnologiji
 • radni prostor je maksimalnih dimenzija od samog početka, bez nepotrebnih menija i odvojenog prostora za alate
 • integrišu se sa Office paketom programa i direktno importuju i eksportuju PPT fajlove kao niz tabli
 • možete ih koristiti uz bilo koji software
 • snimite sve što radite u elektronskoj formi i podelite slušaocima ili im celo predavanje pošaljite direktno na mail
 • ne zahtevaju skoro nikakvu specijalnu obuku ili poznavanje jezika pa ih mogu koristiti svi uzrasti
 • mogu se koristiti sa bilo kojim projektorom postavljenim na stalak, plafonski nosač... bilo kako
 • brzina reagovanja infrared senzora je daleko ispred svih ostalih tehnologija pa ne morate voditi računa o brzini kojom pišete
 • infrared senzori dozvoljavaju dimenzije tabli koje ostali proizvođači još priželjkuju
 • projektovani radni vek senzora 11 godina
 • oštećenje radne površine ne uzrokuje prekid rada
 • sve što vam treba za rad table, za bilo koju svrhu, već je uključeno u osnovni paket i ne postoji ništa što se dokupljuje
 • zahvaljujući sastavljanju tabli u Srbiji, cena pristupačna svakom potencijalnom korisniku...

 

iBoard interaktivne table rade na principu infracrvene indukcije uz izdržljivu strukturu, pouzdan kvalitet, visoku stabilnost i time postaju vaš pouzdan i nezamenljiv partner u edukaciji, salama za sastanke, kontrolnim sobama i šire. Uz table dobijate sve što vam je za rad potrebno i više se ništa ne mora dodatno dokupljivati. Software koji dolazi uz table je potpuno funkcionalan i može se instalirati na neograničenom broju računara bez nadoknade radi lakše edukacije korisnika.

iBoard interaktivne table u pravom smislu ispunjavaju svaku vašu zamisao. Na računar se spajaju samo putem USB kabla i nije im potrebno nikakvo dodatno napajanje. Slika sa računara se na njih projektuje putem projektora i od tog trenutka magija počinje. Cela tabla postaje veliki ekran koji reaguje na dodir, po njoj možete da pišete ili da crtate (bilo prstom, bilo već priloženim eletronskim olovkama), da prikazujete video klipove, sve delove ekrana (uključujući i delove video klipova) možete kopirati, brisati, pomerati... Cela slika se može skrolovati kao "beskonačna traka", mogu se uzimati već gotove slike iz postojećih biblioteka... Bukvalno sve što zamislite. I još, povrh svega, sve što radite se snima u svojevrsni slajd šou ili video zapis koji kasnije možete ponovo reprodukovati ili prelistavati i iz njega izvlačiti pojedine sekvence.

Zahvaljujući nadmoćnijoj tehnologiji, pokazano je da iBoard table reaguju neuporedivo brže i mnogo preciznije, a i reaguju bukvalno na bilo koji predmet.

Superiornom hardveru, pridodaje se i intuitivni softver, minimalističkog dizajna kako bi korisniku ostao što veći prostor da iskaže svoju kreativnost. Uz pomoć ovog softvera, nastava postaje "dečija igra", što osobina prave interaktivne table i treba da bude. Od korisnika se ne očekuje poznavanje stranih jezika obzirom da je korišćenje zasnovano na intuitivnim slikama, to i deca najmlađeg uzrasta razumeju.

 • Želite da pišete? Dodirnite sliku na kojoj je nacrtana olovka.
 • Želite da brišete? Dodirnite sliku gumice.
 • Želite novu stranu? Dodirnite sliku gde je prikazan prazan papir.
 • Želite da uvećate sliku? Dodirnite lupu sa znakom "+"...

Interaktivne table iBoard od vas ne zahtevaju da učite kako da radite sa njima, mnogo je lakše da one rade ono što vi tražite od njih.

Ono što uz pomoć ovih interaktivnih tabli možete uraditi zavisi samo od vaše kreativnosti i mašte. Tabla iBoard je tu da sluša svaku vašu zapovest i da svojom "magijom" drži vaše slušaoce širom otvorenih očiju.

Sastavljaju se u Srbiji, Cene:
- proveriti, cene su podložne čestim smanjenjima
- iBoard IB88WRio (komplet sadrži interaktivnu tablu IB88WRIO, zidne nosače, teleskopski pokazivač i kompletan software):
667 EUR + PDV (ako se plaća)
u Srbiji cene su u dinarima.

Preporučujemo
interaktivni komplet IB88SET
(sadrži interaktivnu tablu, projektor OPTOMA W300, sve potrebne kablove, zidne nosače, plafonski nosač kablova, kanalice za kablove...)
cena: 1120 EUR + PDV (ako se plaća)

 

Opisi i karakteristike interaktivnih tabli i projektora:

 

Interaktivna tabla iBoard IB88WRio

     Novi standard u svetu interaktivnih tabli, iBoard IB88WRio - Widescreen, tj. table u savremenom formatu 16:9 ili 16:10, kao potrebni minimum, su nešto što mora biti osnova za rad u školama i poslovnom okruženju.

    Interaktivne table iBoard IB88WRio dolaze u kompletu sa USB kablom do 5m, softverom i zidnim nosačima. Sama montaža na zid je vrlo jednostavna. Prevoz, instalacija i obuka u Beogradu su uračunati u cenu, a za instalacije van Beograda, prevoz i obuka su uračunati u cenu a cena instalacije zavisi od udaljenosti od Beograda.

     Za rad su vam pored table potrebni i projektor i računar sa minimalno Windows XP operativnim sistemom i USB 2.0 priključkom. Table posebno dobro sarađuju sa Microsoft Office paketom, prevashodno programom PowerPoint. Posebna napomena je da zahvaljujući infrared tehnologiji po ovim tablama možete pisati bilo čime, prstom, priloženim teleskopskim pokazivačem, lenjirom... Na taj način nemate nikakvih ograničenja u korišćenju tabli kao što je to slučaj kod drugih tehnologija koje još uvek koriste "digitalne olovke".

     Table iBoard se na računar spajaju USB kablom i nije im potrebno nikakvo dodatno napajanje ni za tablu ni za punjenje baterija za olovke, čime su u potpunosti bezbedne za rad u školskim i kancelarijskim uslovima. Zahvaljujući infrared tehnologiji, površina tabli je praktično funkcionalno neuništiva i fizičko oštećenje radne površine ne uzrokuje prestanak rada a projektovani radni vek infrared senzora je 7-11 godina.

 

Specifikacija:

Fizička veličina: 1938 x 1113 mm
Aktivna površina: 1805 x 980 mm
Format slike: 16 : 9, 16 : 10
Prečice: aktivne prečice sa obe strane
Tehnologija: infrared
Alat za pisanje: Pokazivač, prst ili bilo koji neprozirni predmet
Veličina alata za pisanje:                                Najmanje 2mm, preporučeno 5mm
Preciznost reagovanja:
Približno 2-5mm
Brzina reagovanja: 180 tačaka u sekundi
Rezolucija: 4096 x 4096 tačaka
Vreme odziva: Prva tačka 8-20ms, kontinualno pisanje 8ms
Povezivanje: USB (preporučeno 2.0)
Napajanje: putem USB (5V) veze sa računarom
Potrošnja: 1W
Životni vek IR senzora:  7-11 godina ili 60.000.000 dodira po jednoj tačci
Način montaže: Preporučena zidna montaža
Standardni paket sadrži:

Interaktivna taba; Teleskopski pokazivači; pisaljke; USB kabl min. 5m; Zidni nosači s priborom; CD sa upravljačkim programom za neograničen broj korisnika; Software na Srpskom i više drugih jezika; Uputstvo za instalaciju i upotrebu

 Nazad na Spisak interaktivnih tabli i projektora

 

Interaktivna tabla iBoard IB82TEA

     Ovo su sada već table "stare" dimenzije, obzirom da smo uveli nove standarde u svet interaktivnih tabli na našem tržištu - Widescreen, tj. table u savremenom formatu 16:9 ili 16:10, i tablu IB88WRio dijagonale 88" kao potrebni minimum. Naravno, IB82TEA model će i dalje biti raspoloživ u specijalnim zahtevima.

    Interaktivne table iBoard IB82TEA dolaze u kompletu sa USB kablom do 5m, softverom i zidnim nosačima. Sama montaža na zid je vrlo jednostavna. Prevoz, instalacija i obuka u Beogradu su uračunati u cenu, a za instalacije van Beograda, prevoz i obuka su uračunati u cenu a cena instalacije zavisi od udaljenosti od Beograda.

     Za rad su vam pored table potrebni i projektor i računar sa minimalno Windows XP operativnim sistemom i USB 2.0 priključkom. Table posebno dobro sarađuju sa Microsoft Office paketom, prevashodno programom PowerPoint. Posebna napomena je da zahvaljujući infrared tehnologiji po ovim tablama možete pisati bilo čime, prstom, priloženim teleskopskim pokazivačem, lenjirom... Na taj način nemate nikakvih ograničenja u korišćenju tabli kao što je to slučaj kod drugih tehnologija koje još uvek koriste "digitalne olovke".

     Table iBoard se na računar spajaju USB kablom i nije im potrebno nikakvo dodatno napajanje ni za tablu ni za punjenje baterija za olovke, čime su u potpunosti bezbedne za rad u školskim i kancelarijskim uslovima. Zahvaljujući infrared tehnologiji, površina tabli je praktično funkcionalno neuništiva i fizičko oštećenje radne površine ne uzrokuje prestanak rada a projektovani radni vek infrared senzora je 7-11 godina.

 

Specifikacija:

Fizička veličina: 1760 x 1280 mm
Aktivna površina: 1627 x 1147  mm
Format slike: 4 : 3
Prečice: aktivne prečice sa obe strane
Tehnologija: infrared
Alat za pisanje: Pokazivač, prst ili bilo koji neprozirni predmet
Veličina alata za pisanje:                                Najmanje 2mm, preporučeno 5mm
Preciznost reagovanja:
Približno 2-5mm
Brzina reagovanja: 180 tačaka u sekundi
Rezolucija: 4096 x 4096 tačaka
Vreme odziva: Prva tačka 8-20ms, kontinualno pisanje 8ms
Povezivanje: USB (preporučeno 2.0)
Napajanje: putem USB (5V) veze sa računarom
Potrošnja: 1W
Životni vek IR senzora: ~ 7-11 godina ili 60.000.000 dodira po jednoj tačci
Način montaže: Preporučena zidna montaža
Standardni paket sadrži:

Interaktivna taba; Teleskopski pokazivači; pisaljke; USB kabl min 5m; Zidni nosači s priborom; CD sa upravljačkim programom za neograničen broj korisnika; Software na Srpskom i više drugih jezika; Uputstvo za instalaciju i upotrebu

 Nazad na Spisak interaktivnih tabli i projektora

 

Interaktivne table većih dimenzija

     Pored za naše tržište standardne dimenzije 88"W, interaktivne table iBoard se proizvode i u drugim dimenzijama do više od 120" dijagonale, a mi smo ovakve dimenzije i stvarno isporučivali na tržištu Srbije i regiona.

     Ovakve dimenzije su moguće zahvaljujući najnovijoj - infrared tehnologiji. Preduzeće INFORMBIRO DOO na lageru standardno ima interaktivne table dijagonale 88"W, pa i 96", dok se ostale dimenzije posebno naručuju. Prosečan rok isporuke za nestandardne modele je oko 20 dana.

     Što se tiče specifikacije ostalih modela, oni su tehnički istih karakteristika kao i model iBoard IB88WRio, samo su dimenzije sledeće:

 

IB-XXX           Karakteristika           Opis          
     
96"WR Fizička veličina
Aktivni ekran
Napomene
2089*1280 mm
1956*1147 mm (odnos slike 16:9, 16:10)
aktivne prečice sa obe strane
108"WR Fizička veličina
Aktivni ekran
Napomene
2415*1437 mm
2282*1304 mm (odnos slike 16:9, 16:10)
aktivne prečice sa obe strane
115"WR Fizička veličina
Aktivni ekran
Napomene
2573*1443 mm
2435*1310  mm (odnos slike 16:9, 16:10)
aktivne prečice sa obe strane

 Nazad na Spisak interaktivnih tabli i projektora

 

Optoma W300

3000 ANSI Lumena
WXGA rezolucija uz 18,000:1 kontrast
Niska cena korišcenja - do 10000 sati rada lampe
Lagani i prenosni

 

     Optoma W300 je naš izbor u kombinaciji sa našim interaktivnim tablama.

     Prelazak na novi format slike (16:9, 16:10) na skoro svim ekranima u našoj okolini, iziskuje i izbacivanje iz upotrebe zastarelih SVGA 800x600 i XGA 1024x768 projektora. Zbog toga su naše opredeljenje novi projektori sa minimalnom prirodnom rezolucijom WXGA 1280x800, tako da projektovana slika nema gubitka u kvalitetu kao što je to slučaj kod "razvlačenja" slike sa 4:3 projektora na 16:9 ili 16:10.Takođe, priključenje projektora na vaš računar neće automatski smanjiti sliku na vašem monitoru na format 4:3, već čete imati pun format slike.

     Deformisanje slike SVGA i XGA projektora na široki format je uvek očajnog kvaliteta i jedino projektori minimalno WXGA rezolucije mogu dati pravu sliku. Takođe, 3D kompatibilnost je nešto što se od modernih projektora zahteva jer će ova vrsta prikaza u bliskoj budućnosti postati neophodna.

     Svojim karakteristikama Optoma W230 predstavlja potrebni minimum da projektovana slika bude idealnog kvaliteta za rad i da se konačno preskoči stari format slike 4:3 i SVGA 800x600, XGA 1024x768... rezolucija.

     Zbog toga, izbor 3D kompatibilnog Optoma W300 projektora prirodne rezolucije WXGA 1280x800, sa odnosom slike 16:10 predstavlja danas potrebni minimum, a po vrlo prihvatljivoj ceni.

 

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Display Technology Single 0.65” WXGA DC3 DMD chip DLP® Technology by Texas Instruments
Native Resolution WXGA 1280 x 800
Brightness1 (Bright Mode) 3000 ANSI Lumens
Contrast

18.000:1

Noise Level (Eco mode) 29dB
Weight (kg) 2.35
I/O Connectors HDMI (1.4a 3D support), 2 x VGA (YPbPr/RGB), S-Video, Composite, 2 x Audio In 3.5mm, Audio Out 3.5mm, VGA Out,
RS232, USB Service
Preset Mode
PC: For computer or notebook (Brightest image)
Movie: Maximum contrast and Colour accuracy
Game: Bright vivid colour
sRGB: For Standard PC Colour (Best Colour Reproductiion)
User: Memorises user's settings
Maximum Resolution UXGA 1600 x 1200
Computer Compatibility UXGA, SXGA, XGA, SVGA, VGA, Mac
Video Compatibility

PAL (B, D, G, H, I, M, N, 4.43MHz), NTSC (M, J, 3.58MHz, 4.443MHz), SECAM (B, D, G, K, K1, L, 4.25,MHz, 4.4MHz, 480i/p, 576i/p, 720p(50/60Hz), 1080i(50/60Hz) 1080p(24/50/60Hz)

Displayable Colours 1073.4 Million
Projection Lens F/2.51~2.69; f=21.95~24.18mm, 1.1x Manual Zoom
Throw Ratio 1.55 - 1.7:1
Projection Screen Size 0.69 – 7.62m (27.2" to 300") Diagonal 16:10
Projection Distance 1.2 - 12m
Zoom Type 1.1x Manual
Aspect Ratio 16:10 Native, 16:9/4:3 Compatible
Offset 115%
Horizontal Scan Rate 15.3 - 91.1kHz
Vertical Scan Rate 24 - 85Hz
Lamp Type 190W
Lamp Life2 (hrs) (Eco mode) up to 10.000
Keystone Correction ± 40° Vertical
Dimensions (W x D x H) 314.6 x 223.6 x 101.7
Remote Control Card style remote with direct source selecting
Power Supply 100-240V, 50-60Hz
Power Consumption 225W BRIGHT mode < 0.5W Standby mode, 191W Eco mode < 0.5W Standby mode
Operating Conditions 5°C - 40°C, Max. Humidity 85%, Max. Altitude 3000m
Uniformity 80%
Security Security Bar, Kensington Lock, Password Protection
Standard Accessories AC Power Cord, VGA Cable, Infra Red Remote Control with Batteries, Quick Start Card, CD User Manual, Warranty
Card
Optional Accessories Ceiling Mount Kit, WPS
RoHS Compliant
3D Support The 3D features of Optoma projectors can only be used with compatible 3D content. Typical applications include use with 3D educational or 3D design and modelling systems. 3D TV broadcast systems, (SKY in the UK), Blu-ray 3D™ and 3D games from the Sony® PS3 or Microsoft® Xbox 360 are now supported as part of the HDMI v1.4a specification.
3D Viewing Requires the Optoma DLP-Link shutterglasses - available separately.
3D Compatibility Side-by-Side:1080i50 / 60, 720p50 / 60
Frame-pack: 1080p24, 720p50 / 60
Over-Under: 1080p24, 720p50 / 60
Speaker (Watts) 2
On Screen Display 19 Languages: English, German, French, Italian, Spanish, Portuguese, Polish, Dutch, Russian, Finnish, Swedish, Greek, Norwegian/Danish, Hungarian, Czech
Optional Wireless Yes
Features Eco+

 Nazad na Spisak interaktivnih tabli i projektora

 

Optoma W305ST

Prirodna WXGA rezolucija 1280x800 sa malog rastojanja
Jasna slika uz pune boje uz 3200 ANSI lumena osvetljaj
Do 10.000 radnih sati lampe i 70% uštede energije
Rad bez senki na interaktivnim tablama

 

     Optoma W305ST je 3D kompatibilni HD Ready Short-Throw model prirodne WXGA 1280x800 rezoluciije, i samim tim naš drugi izbor uz interaktivne table.

     Ovaj projektor daje 16:10 sliku dijagonale 88" sa svega 110cm razmaka, pa svojim karakteristikama, a i cenovno, predstavlja idealni projektor za prostore gde zbog rastojanja nije moguće postaviti jeftiniji projektor W290.

     Mi ga preporučujemo i svima koji žele da imaju pokretni sistem interaktivne table sa stalkom.

     Optoma projektori su poznati po tome da daju sliku izuzetno dobrog kvaliteta, a ovaj model svojom snagom lampe sa malog rastojanja predstavlja sam vrh ponude u svojoj klasi. Lagan i izuzetno portabilan, predstavlja i pravi izbor za one koji se bave prezentacijama na terenu.

     Mnogobrojni ulazi signala omogućavaju korišćenje uz raznolike uređaje, uz punu kompatibilnost HD rezolucije.

 

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Display Technology Single 0.65” WXGA DC3 DMD chip DLP® Technology by Texas Instruments
Native Resolution WXGA 1280 x 800
Brightness1 (Bright Mode) 3200 ANSI Lumens
Contrast 18,000:1
Noise Level (Eco mode) 29dB
Weight (kg) 2.55
I/O Connectors HDMI (1.4a 3D support), 2 x VGA (RGB/YPbPr/Wireless), S-Video, Composite, Audio In 3.5mm, Audio Out 3.5mm, VGA Out, RS232, USB (Remote Mouse)
Preset Mode
Movie: Maximum contrast and Colour accuracy
sRGB: Best Colour Reproductiion
User: Memorises user's settings
Presentation Default mode, perfect with computers or notebooks
Bright For environments with high ambient light (Brighest image)
Blackboard Perfect for installations with blackboards
Maximum Resolution UXGA 1600 x 1200
Computer Compatibility UXGA, SXGA, WXGA, HD, XGA, SVGA, VGA, Mac
Video Compatibility PAL (B, D, G, H, I, M, N, 576i/p), NTSC (M, 4.43/3.58 MHz, 480i/p), SECAM (B, D, G, K, K1, L) HD (1080i, 720p)
Displayable Colours 1.07 Billion
Projection Lens F/2.8; f=7.017mm, Fixed Zoom
Throw Ratio 0.52:1
Projection Screen Size 1.13 – 5.67m (44.64” – 223.21”) Diagonal 16:10
Projection Distance 0.5 - 2.5 metres
Zoom Type Fixed
Aspect Ratio 16:10 Native, 4:3/16:9 Compatible
Offset 115% ±5%
Horizontal Scan Rate 15 - 91kHz
Vertical Scan Rate 25 - 85Hz (120Hz for 3D)
Lamp Type 190W
Lamp Life2 (hrs) (Eco mode) 6000
Keystone Correction ± 40° Vertical
Audio 2W
Dimensions (W x D x H) 288 x 220 x 86
Remote Control Full function remote with laser pointer, mouse control and direct source selecting
Power Supply 100-240V, 50-60Hz
Power Consumption 235W BRIGHT mode < 0.5W Standby mode, 205W Eco+ mode < 0.5W Standby mode
Operating Conditions 5°C - 40°C, Max. Humidity 85%, Max. Altitude 3000m
Uniformity 80%
Security Security Bar, Kensington Lock, Password Protection
Standard Accessories Lens Cover, AC Power Cord, VGA Cable, Infra Red Remote Control with Batteries, Quick Start Card, CD User Manual, Warranty Card
Optional Accessories Wall Mount - OWM855W
RoHS Compliant
3D Support The 3D features of Optoma projectors can only be used with compatible 3D content. Typical applications include use with 3D educational or 3D design and modelling systems. 3D TV broadcast systems, (SKY in the UK), Blu-ray 3D™ and 3D games from the Sony® PS3 or Microsoft® Xbox 360 are now supported as part of the HDMI v1.4a specification.
3D Viewing Requires the Optoma DLP-Link shutterglasses - available separately.
3D Compatibility Side-by-Side:1080i50 / 60, 720p50 / 60
Frame-pack: 1080p24, 720p50 / 60
Over-Under: 1080p24, 720p50 / 60
Fram Sequential: 480i
Speaker (Watts) 2
On Screen Display 19 Languages: English, German, French, Italian, Spanish, Portuguese, Polish, Dutch, Russian, Finnish, Swedish, Greek, Norwegian/Danish, Hungarian, Czech, Turkish, Romanian, Farsi, Arabic
Optional Wireless Yes
Features 60" @ 0.68m, Shadow free presentations

 Nazad na Spisak interaktivnih tabli i projektora

 

Optoma EW695UT

    Slika širokog formata sa razmaka od svega 40-ak santimetara
    Slika bez senki na projekcionoj površini
    Jasna slika i žive boje uz 3500 ANSI lumena osvetljaj
    HDMI konekcija uz prirodnu WXGA rezoluciju

     Optoma EW695UT je visoko profesionalni projektor za prezentacije kod kojih želite veliku sliku sa malog rastojanja uz odsustvo senki tokom rada. Ovaj projektor predstavlja vrhunsku ponudu u ovoj klasi i svojim karakteristikama je u samom vrhu u svetu Ultra Short-Throw projektora.

     Zahvaljujući DLP tehnologiji, snažnoj 3500 ANSI lumena lampi i malom rastojanju sa kojeg se slika projektuje, ostavićete bez daha one koji prezentaciji prisustvuju.

     Idealan je za svaki prostor, bilo da je taj prostor namenjen edukaciji ili korporativnom okruženju. Slika koju pruža je impresivna i zadovoljava sve kriterijume bilo velikog prostora kao što su amfiteatri, bilo savremenih kancelarijskih prezentacija ili sala za sastanke. Ugrađeni moćni stereo zvučnici će upotpuniti ugođaj tokom prezentacije i osloboditi vas muka oko instalacije posebnih zvučnika. Crestron RoomView® kontrola praćenja i održavanja projektora preko mreže čini ovaj projektor vrhom u profesionalnoj upotrebi.

     Zahvaljujući posebnom nosaču za montažu na zid iznad projekcione površine, kao i posebnom i inovativnom sistemu organizacije kablova, ovaj projektor je veoma jednostavan za instalaciju. Ekološki, ovaj projektor pruža uštedu energije i na taj način štedi vaš novac.

 

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Display Technology Single 0.65” WXGA DC3 DMD chip DLP® Technology by Texas Instruments
Native Resolution WXGA 1280 x 800
Brightness1 (Bright Mode) 3500 ANSI Lumens
Contrast 3000:1
Noise Level (Eco mode) 30dB
Weight (kg) 7.6
I/O Connectors HDMI, 2 x VGA (RGB/YPbPr/SCART), S-Video, Composite, 2 x Audio In (RCA/3.5mm), Audio Out 3.5mm, VGA Out, RJ45, RS232, USB (service), +12v Trigger, Microphone In
Preset Mode
Movie: Maximum contrast and Colour accuracy
sRGB: Best Colour Reproductiion
User: Memorises user's settings
Presentation Default mode, perfect with computers or notebooks
Bright For environments with high ambient light (Brighest image)
Classroom 1500 ANSI Lumens, perfect for installations with interactive whiteboards
Blackboard Perfect for installations with blackboards
Maximum Resolution UXGA 1600 x 1200
Computer Compatibility UXGA, SXGA, WXGA, HD, XGA, SVGA, VGA, Mac
Video Compatibility PAL (B, D, G, H, I, M, N, 576i/p), NTSC (M, 4.43/3.58 MHz, 480i/p), SECAM (B, D, G, K, K1, L) HD (1080i, 720p)
Displayable Colours 1.07 Billion
Projection Lens F/2.71; f=4.415mm, Fixed Zoom
Throw Ratio 0.3026:1
Projection Screen Size 1.53 - 2.56m (60.36” - 100.59”) Diagonal 16:10
Projection Distance 0.4 - 0.65m
Zoom Type Fixed
Aspect Ratio 16:10 Native, 16:9/4:3 Compatible
Offset 125%
Horizontal Scan Rate 15 - 91kHz
Vertical Scan Rate 25 - 85Hz (120Hz for 3D)
Lamp Type 280W
Lamp Life2 (hrs) (Eco mode) 3000
Keystone Correction ± 40° Vertical
Audio 10W
Dimensions (W x D x H) 426.5 x 407 x 210 (inc feet)
Remote Control Full function remote with direct source selecting
Power Supply 100-240V, 50-60Hz
Power Consumption 365W BRIGHT mode < 0.5W Standby mode, 325W ECO mode < 0.5W Standby mode
Operating Conditions 5°C - 40°C, Max. Humidity 85%, Max. Altitude 3000m
Uniformity 80%
Security Security Bar, Kensington Lock, Password Protection
Standard Accessories AC Power Cord, VGA Cable, Infra Red Remote Control with Batteries, Quick Start Card, CD User Manual, Warranty Card
Optional Accessories Wall Mount - OWM1000
RoHS Compliant
3D Support 120Hz frame sequential 3D for resolutions up to 720P. 60Hz field sequential 3D for resolutions up to 480i.
3D Viewing Requires Optoma DLP® Link™ active shutter glasses – sold separately
3D Compatibility The 3D features of Optoma projectors can only be used with compatible 3D content. Typical applications include use with 3D educational or 3D design and modelling systems. Support for 3D TV broadcast systems, (SKY in the UK), Blu-ray 3D™ and 3D games from the Sony® PS3 or Microsoft® Xbox 360 will require the Optoma 3D-XL that is available separately.
Speaker (Watts) 10
On Screen Display 19 Languages: English, German, French, Italian, Spanish, Portuguese, Polish, Dutch, Russian, Finnish, Swedish, Greek, Norwegian/Danish, Hungarian, Czech, Turkish, Romanian, Farsi, Arabic
Optional Wireless Yes
Features 60" @ 0.39m, Crestron RoomView®, Shadow free presentations

Nazad na Spisak interaktivnih tabli i projektora

 

Optoma S300

Jasna projekcija uz 2800 ANSI lumena osvetljaj
    SVGA 800x600 rezolucija i 15,000:1 kontrast
    Niska cena korišcenja uz radni vek lampe do 6500 sati
    Lagan i prenosan, a torba za nošenje je u kompletu

 

     Za one koji ipak žele da ostanu uz stari odnos slike 4:3 i SVGA 800x600 rezoluciju, Optoma nudi kvalitetni projektor S300 po povoljnoj ceni, a sa karakteristikama koje nadmašuju slične proizvode na tržištu.

     I pored toga što spada u klasu jeftinijih projektora niže rezolucije, Optoma je i ovom projektoru dala snagu visokim osvetljajem od 2800 ANSI lumena i kontrastom od čak 15000:1. Zahvaljujući DLP tehnologiji i sa njom nerazdvojnoj brzini obrade slike, Optoma je čak i ovom modelu omogućila prikaz slike sa neverovatnim osvežavanjem od čak 120Hz, što ovom modelu pruža mogućnost stereoskopskog 3D prikaza u punoj rezoluciji i potpunoj dimenziji slike.

Nazad na Spisak interaktivnih tabli i projektora

 

Optoma ZD301 3D naočare

3D svet je pred vama.

 

     Uđite u 3D svet 21. veka uz pomoć Optoma proizvoda!

     Optoma ZD301 3D naočare u kombinaciji sa Optoma 3D tehologijom ugrađenom u Optoma projektorima, pružaju vam nezaboravno iskustvo stereoskopske slike.

     Optomina napredna tehnologija prikaza 3D slike zahvaljujući DLP-Link tehnologiji, a na bilo kojoj ravnoj površini, i uz pomoć samo jednog projektora, pružaju vam na jednostavan način vrhunski doživljaj. Osvežavanje slike do čak 144Hz pruža vam nezaboravnu 3D sliku bez neprijatnog osećaja u očima.

     Naočare imaju ugrađenu bateriju koju vrlo brzo možete dopuniti putem USB priključka, a za vreme punjenja možete ih slobodno koristiti.

 

Nazad na Spisak interaktivnih tabli i projektora