The SAPPHIRE™ Portable Magnifier, prenosna uveličavajuća kamera-elektronska lupa

Upotreba SAphira za uvećanje natpisa na lekovimaNajbolji prenosni uveličavač teksta za slabovide osobe

Vidi the SAPPHIRE u akciji
(ili Video: SAPPHIRE Handheld Video Magnifier)

SAPPHIRE® nudi snažne prenosne karakteristike za slabovide korisnike. Prikazuje slike na jako osvetljenom sedmo-inčnom ekranu, uveličavajući ih od 3,4x-16x.

Macular degeneration (degeneracija makule), glaukom, katarakta i drugi uzročnici slabovidosti vas više neće sprečavati da čitate sitno štampan tekst na menijima, mapama, priznanicama, bočicama lekova i drugim tekstovima. SAPPHIRE ručna lupa sa baterijskim napajanjem, može uvećavati tekst i detaljne ilustracije od 3,4 do 16 puta na svetlom ekranu visokog kontrasta dok ste u prodavnici, na bližim ili daljim putovanjima kao i kući kada prelazite iz sobe u sobu.

Vrhunsko pomagalo za nezavistan život nasuprot nespretnoj klasičnoj lupi

Klizna traka za uveličavanje čini lakim podešavanje i prilagođavanje SAPPHIRE džepnog uveličavača na nivo koji vam je potreban za bilo koju veličinu slike u bilo kojoj situaciji. Krenite jednostavno od čitanja većeg teksta u ugovoru ili računu ka sitnijem tekstu, a onda se vratite ponovo. Nema uznemirujućeg izobličavanja i prilagođavanja kada pomerite SAPPHIRE kao što je slučaj sa običnom lupom.

SAPPHIRE se fiksira na dokumenta za čitanje - i brzo se okreće za uvećanje trodimenzionalnih oblika.

Otvorite poklopac SAPPHIRE lupe da uvećate trodimenzionalne objekte. Stavite uputstvo za korišćenje na boci, kutiji ili nalepnice konzervirane hrane i druge objekte iznad kamere za uvećani prikaz teksta. Koristite karakteristiku "zamrzni sliku" (Freeze Frame) da snimite video snimak, tako da možete polako čitati bez zadržavanju istog objekta na istom mestu.

Rotirajte unazad poklopac SAPPHIRE za čitanje fiksiranih dokumenata ili knjiga. Zbog toga što se SAPPHIRE fiksira na materijal za čitanje, neće vam se desiti zamor ruke dok čitate kao što je slučaj sa teškim lupama, pa tako nema ni pomeranja lupe.

Uzdignite SAPPHIRE uz pomoć njegovog ugrađenog postolja za pisanje i imaćete mesta za pisanje ispod kamere malim sredstvom za pisanje ili vrhom olovke. Vidite vaše beleške, pisma i čekove uvećane dok ih pišete.

Spremna za putovanje

SAPPHIRE elektronski poboljšani optički uređaj (EOED - electronic optical enhancement device) je spreman za putovanje sa svojom torbicom koja je uključena.

Imate li poteškoća pri čitanju crnih ili sivih slova na beloj pozadini?

Jednostavno menjajte boju teksta i pozadinu sve dok ne budete mogli da vidite tekst bolje. Promenite na beli tekst na crnoj pozadini, žuti tekst na plavoj pozadini, punu boju (full color) - ili bilo koju od 23 kombinacija boja teksta i pozadine. Sedmo-inčni LCD ekran smanjuje odsjaj lampe i direktne sunčeve svetlosti što čini SAPPHIRE vrednim pomagalom za čitanje.

Želite da vidite još veće slike?

SAPPHIRE se priključuje video kablom na vaš TV za njeno najveće uvećanje. Zamislite uvećani tekst iz kniga, pisama, računa i telefonskog imenika na vašem TV ekranu - ili gledanje fotografija i ukrštenica koje su prikazane na ekranu vašeg TV-a.

Nije neophodno poznavanje računara kako biste rukovali ovim vizuelnim alatom jednostavnim za korišćenje.

SAPPHIRE radi na baterije četiri sata koje su u potpunosti punjive.

SAPPHIRE je pravi izbor za vas

 

Poreklo USA, cena:
- SAPPHIRE: 1200 USD + PDV (ako se placa)
u Srbiji ista u dinarima.

Dodatno

Video: SAPPHIRE Handheld Video Magnifier

_

Asistivne tehnologije-pomagala za osobe sa oštećenjem vida-slabovide osobe.

Elektronska lupa / kamera / uveličavač za osobe sa oštećenjem vida - slabovide osobe.