Jednostavan korisnički interfejs
- Upravljanje reljefon sa prenosivih uredjaja.- Sve bolji kvalitet brajevog pisma.
- idB : Index-direct-Braille.
- Pristupačna cena.
- USB port.
- Akapela sintetički govor.
- Obostrano Brajevo štampanje.
- Podrška na daljinu.

Jednostavan korisnički interfejs

Korisnički interfejs

Tokom procesa dizajna i razvijanja korisničkog interfejsa stavili smo naše korisnike u fokus, radi uspešnog povezivanja izmedju hardverskog i softverskog dizajna uz prijateljski odnos.

Naši rezultati jesu, V5 kontrolna tabla koja omogućava korisnicima:
 • interaktivan odnos u smislu podešavanja reljefa
 • reljefni dokumenti (sa USB memorije ili reljefne memorije)
 • ulaz papira
 • povratnu informaciju o reljefu
 • otvaranje i zatvaranje vrata kasete
 • promenu predhodnih podešavanje
 • postavljanje specifičnih podešavanja specifičnih za region distributera
Kontrolna tabla nam pruža mogućnost da imamo kompletnu kontrolu nad reljefom i povratnu govornu, zvučnu informaciju.

U pozadini podvučeni tekst jasno saopštava informaciju i upozorenje. Nakon pojave mogućeg upozorenja, korisnici jednostavno mogu pritisnuti HELP dugme, da dobiju dalje instrukcije za rad. Kontrolni meni je prilagodjen standardu koji podrazumeva najmoderniji uredjan sa strelicama i OK dugnetom radi lakšeg slanja daljih komandi.

V5 kontrolna tabla

Precizniji dizajn

V5 kontrolna tabla je električna štampana ploča koja uključuje priključke za sve senzore, motore i LED svetlo, i ko rezultat daje jedan zajednički kabal za glavnu tablu. Ovo omogućava mnogo precizniji elektronsko-mehanički dizajn elemenat koji je veoma važan za proizvodnju i servisiranje brajevog reljeva. Možete pročitati više na V5 karakteristike kontrolne table u našoj naučnoj bazi.

Upravljanje reljefom sa prenosivih uredjaja

U današnjem svetu mobilne telefonije možemo koristiti mobilne uredjaje za mnoge zadatke za koje je nekada bio neophodan računar. Pravljenje V5 reljefne linije kompatibilne sa modernim prenosivim uredjajima bio je veoma težak proces razvijanja. Ovaj koncept je revolucionaran na tržištu brajevih štampača i realizovan je po prvi put, potrebno je da brajev reljef sa vašeg pametnog telefona i/ili tableta povežete sa Indeksom V5 brajevim reljefom. Ova aplikacija je dostupna na svim Wi-fi povezanim uredjajima sa pretraživačem.

Početak stvaranja reljefa sa prenosivog uredjaja je obezbedjivanje mobilnog uredjaja i Indeksa V5 brajevog reljefa i Wi-fi internet konekcije. Zatim pomoću Indeks aplikacije, jednostavno otpremanje dokumenata. Reljef automatski koristi idB (ugradjenu aplikaciju za direktno štampanje) za štampanje dokumenata. Aplikacija za štampanje prevodi Brajevo pismo u prvi ili drugi razred Brajevog pisma, formatira izgled stranice, obostrano štampa i postavlja automatsku numeraciju.

Štampanje mejlova, beležaka, online sadržaja itd. direktnim čuvanjem teksta u bilo kom standardnom formatu dokumenta kao što je doc, pdf, txt ili brf. Zatim štampa reljefno brajevo pismo sa mobilnog uredjala, kao što je iPhone, Android ili Windows telefon. 

Korišćenjem istog internet interfejsa (Indeks aplikacije) možete takođe upravljati vašim V5 brajevim reljefom sa vašeg prenosivog uredjaja.

Mobilni uredjaj Brajevog štampača

 • Nadgledanje statusa i napredovanja reljefa
 • Popravka i instaliranje nove SD kartice
 • Pokretanje servisnih funkcija radi testiranja
 • Pokstavljenje željenog rasporeda štampanja, komunikacije i mnogobrojnih opcija reljefa na MENU dugmetu

 

Kako štampati Brajevo pismo na mobilnom telefonu

Pre štampanja reljefa, potrebno je obezbediti da prenosivi uredjaj i Indeks V5 štampač reljefa budu povezani na istu Wi-fi mrežu.

 1. Otvaranje pretraživača na vašem pametnom telefonu
 2. Kucanje IP-adrese V5 Brajevog štampača u prostor za internet adresu u vašem mobilnom uredjaju. [Ako već nemate IP-adresu pritisnite HELP+10 na kontrolnoj tabli kako biste je dobili]
 3. Indeks internet aplikacija će tada biti automatski prisutna
 4. Pritisnite ikonicu za pokretanje i označite meni za štampanje
 5. Pretražite svoju datoteku i učitajte je
 6. Pritisnite "upload file" da pošaljete datoteku Index V5 reljefnom štampaču
 7. Za nekoliko sekundi datoteka će biti prevedena na Brajevo pismo i formatirana za brajevo štampanje prema aktivnim podešavanjima uz korišćenje aplikacije za direktno štampanje

 

Čekić i nakovnjiSve bolji kvalitet brajevog pisma

Elektromagnetni ili opšte preporučeni "čekić" u Indeks aplikaciji, je onaj koji se koristi za formiranje svake brajeve tačke.

Nakon nekoliko godina dugog razvijanja projekta, V5 čekići su spremna površina za njihovo predstavljanje u BrailleBox-u V5. Tačnije tehnologijju formiranja tačaka zavisno od elektromagnetnih formi tačaka koje se pritiskom preko papira čeličnim nakovnjem. Ovaj metod obezbedjuje visok kvalitet tačaka. Kao čitalac Brajevog pisma primetićete sve bolji kvalitet tačaka.


Tehnički napredak

Značajan napredan u V5 elektromagnetnim čekićima uključuje:

 • Mehanički energetski uticaj je povećan za 50% - (sve bolji kvalitet tačaka)
 • Maksimalna frekvencija dostiže od 100 Hz do 120 Hz - (veća brzina reljefnog štampanja)
 • Utrošak energije je smanjen do 50%
 • Životni vek je značajno povećan

 

- idB : Aplikacija za direktno štampanje Indeks-direct-Braille

Aplikacija direktnog štampanja je izgradjena zajedno sa Indeks V5 brajevim štampačem i odgovarajuća za sve programe štampača. Sa aplikacijom za direktno štampanje je; po prvi put ikada, moguće direktno štampati standardne datoteke kao što su: 
 • .doc
 • .pdf
 • .txt
 • .docx
Korisnici mogu štampati tipove datoteka čak i prvi razred (literarni) i drugi razred (ugovori) Brajevog pisma. Štampanje je formiatirano za veličinu stranice i podešavanja izgleda u samom brajevom štampaču. Ovo je dostupno bez upotrebe, i dodatnih troškova, brajevog lektora. Aplikacija za direktno štampanje je besplatna i tekst-na-brajevo pismo datoteke mogu biti podržane na mnogo jezika kroz Liblouis open source projekat. 

Aplikacija za direktno štampanje je atraktivna zbog svoje jednostavnosti.
Jednom kada je V5 Indeks Brajev štampač podešen sa: veličinom strane, karakterima po liniji, marginama, dvostranošću, numeracijom stranice, tekst-na-Brajevo pismo prevodomTada ste spremni da počnete štampanje direktno prema standardnom tipu datoteke. Aplikacija za direktno štampanje nudi koncept moderne multi-platforme u kojim možete štampati ove dokumente sa Windows, Mac ili Linux. Zapravo, aplikacija za direktno štampanje je prva aplikacija komercijalne štampe koja podržava Mac ili Linux računarski sistem.  
 • Aplikacija za direktno štampanje je besplatna

sa direktni brajevim logoom

 • koristi se po standardnom komunikacionom protokolu
 • i V5 štampač povezan sa aplikacijom za direktno štampanje može se povezati sa internet mrežom; nudi pristup brajevom štampanju za sve LAN korisnike na internet mreži.
 • mogućnosti štampanje sa mobilnog telefona

 

Sve cene se za kupce iz Srbije obračunavaju u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan izdavanja predračuna. PDV se dodatno obračunava. Gloria Ferrari doo maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima, opisima, fotografijama i cenama, ali nažalost ne možemo garantovati da su svi podaci na sajtu u potpunosti ispravni. Svi artikli prikazani na ovom sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva se da su svi dostupni u svakom trenutku na našem lageru. Tačne podatke sa rokovima isporuke dobijate u predračunu. Zadržavamo pravo promene cena svih proizvoda i usluga, bez prethodne najave na sajtu.