GlassOuse

 

GlassOuse je asistivna tehnologija, pomagalo urađeno da pomogne osobama koje zbog ograničenih sposobnosti ne mogu koristiti standardnu tehnologiju i daje im veću kontrolu nad svojim računarom, telefonima i pametnim televizorima.

GlassOuse je poseban miš stvoren alternativno za osobe koji imaju poteškoće s upotrebom svojih naprava s bilo kojim drugim ulaznim uređajima. Kao Bluetooth miš s ugrađenim senzorom pokreta, GlassOuse je dizajniran za kontrolu kursora laganim pokretima glave i maksimalnom preciznošću, omogućavajući korisniku da ugrizom ili pritiskom usne klikne plavim "bite-click“ tasterom u prvoj verziji.

Nakon što je uspešne kampanje GlassOuse-a V1.1, hiljade osoba ga koristi za povezivanje tehnologija u domovima, školama, centrima za rehabilitaciju, bolnicama i zajednicama podrške. Izuzetno uobičajene naočare, GlassOuse je mnogima pomogao u njihovoj svakodnevnoj upotrebi za rad sa računarima, telefonima, tabletima i pametnim televizorima.

Sledeća generacija, GlassOuse V1.2 nudi izvrstan izbor tastera kako bi bio fleksibilniji za upotrebu. Ova veća prilagodljivost omogućava različitim grupama osoba sa otežanim pokretima ruku da ga koriste. Sve opcije tastera imaju mono 3,5 mm priključak.

 

Korisničko uputstvo (engl): http://glassouse.com/wp-content/uploads/2017/11/GlassOuse-V1.2-User-Manual-3.pdf

GlassOuse

GlassOuse

GlassOuse

Bite Switch - taster koji se grize

Kao i u prvoj verziji GlassOuse-a, poznati Bite Switch postao je izdržljiviji i stabilniji.

Nakon što su testirani 100.000 puta pod pritiskom od 3 tone, mehanizam prekidača dizajniran je tako da bude dugotrajan za svakodnevnu upotrebu.

Fleksibilni kabal omogućava korisnicima da podešavaju položaj tastera, a sertifikovani nekarcinogeni vodootporni silikonski poklopac štiti deo tastera.

Bite Switch - taster koji se grize

Finger Switch - taster za prst

Dolazi s vrlo osetljivim tasterom koji se može lepljivim dnom montirati na kaiš za pričvršćivanje na bilo koju vrstu tkanine i omogućava korisnicima da izvrše klik bilo kojim delom tela. S dugim kablom, Finger Switch se može koristiti u različitim položajima - prstom, rukom, pa čak i glavom.

 

Finger Switch - taster za prst

Finger Switch - taster za prst

Puff Switch - taster u koji se duva

Za razliku od uobičajenih sistema udiši i izdiši (sip-and-puff), Puff Switch SerijeG-Switch ima elektronski sistem koji omogućava korisnicima koji duvaju jednostavan klik. Radeći s baterijom veličine novčića, ugrađeni mikrofon prekidača duvanje pretvara u elektični signal koji se automatski prevodi u klik. Pametni sistem baterije prekidača isključuje uređaj svaka 3 sata ako se ne koristi, a zamena baterije je jednostavna kao i promena baterija daljinskog upravljača.

 

Puff Switch - taster u koji se duva

Foot Switch - taster za nogu

Ovaj taster je izrađen od izdržljivih materijala s dnom koji sprečavaju klizanje za vreme upotrebe. S laganim dugim kablom, Foot Switch vrši radnje klika preko pritiska nogom, a prilagođena opruga iznutra omogućava korisnicima da odmaraju stopalo kad ne žele kliknuti - sprječavajući neželjene preterane kratke klikove.

 

Foot Switch - taster za nogu

Foot Switch - taster za nogu

Press Switch 100gr - taster koji se pritiska

Ugodna opcija tastera za korisnike kojima je potrebna lakša sila aktiviranja za obavljanje klikova. Omogućava i zvučni klik i taktilne povratne informacije kako bi obavestio korisnika da je prekidač pritisnut.

Press Switch 100gr

Press Switch 150gr - taster koji se pritiska

Verzija tastera 100gr, standardna je opcija sa 8,63cm aktivacionom površinom.

Pillow Switch - taster u obliku jastučića

Izdržljiva opcija prekidača prekrivena mekim jastukom za korisnike s manje fizičke kontrole. Može se koristiti pritiskom na obraz, bradu ili glavu te trakama za pričvršćivanje na dodir i njegovim pričvršćenim sigurnosnim iglicama na površinama tkanine ili s različitim sistemima ugradnje.

Pillow Switch

Touch Switch - taster na dodir

Površina za aktivaciju od 8,63 cm, taster na dodir je veoma osetljiv na male dodire na području aktivacije, uključujući ivice uređaja.

Taster na dodir radi sa 3x AAA suvim ili Ni-MH baterijama i njegov pametni sistem baterija isključuje uređaj za jedan sat ako se ne koristi. Auditorne i vizuelne povratne informacije mogu se lako odabrati prema potrebama korisnika ili se po želji mogu isključiti.

 

Proximity Switch - taster osetljiv na blizinu

Površina za aktivaciju od 8,63 cm. Veoma je osetljiv i može da detektuje blizinu površini za aktivaciju (kako bi izvršio vaše klikove). Možete koristiti bilo koji deo tela da aktivirate prekidač tako što ćete se približiti površini za aktivaciju.


Taster osetljiv na blizinu radi sa 3x AAA suvim ili Ni-MH baterijama i njegov pametni sistem baterija isključuje uređaj za jedan sat ako se ne koristi. Auditorne i vizuelne povratne informacije mogu se lako odabrati prema potrebama korisnika ili se po želji mogu isključiti.

 

Blink switch

Praktičan pomoćni prekidač koji omogućava osobama sa ograničenom pokretljivošću da kontrolišu digitalne uređaje jednostavnim treptanjem oka. Prekidač za treptanje ima senzor za oči koji precizno detektuje namerne treptaje i podstiče precizan i precizan klik na vašem računaru, mobilnim telefonima ili tabletima.

 

Cheek switch

Senzor-prekidač za blizinu koji omogućava osobama sa ograničenom pokretljivošću da kontrolišu digitalne uređaje bez napora koristeći samo pokrete mišića obraza. Senzor blizine veličine novčića koji detektuje kretanje mišića obraza kada naduvate obraze, pretvarajući ga u jednostavan klik.

 

 

Poreklo: Hong Kong, Cena :
- GlassOuse bez tastera: 700 USD + PDV (ako se placa) ... Azurirano: 2023-06-12
- Silikonska maska za Bite Switch za GlassOuse (5 kom): 30 USD + PDV (ako se placa) ... Azurirano: 2018-05-08
- Bluetooth dongle za PC za GlassOuse : 7 USD + PDV (ako se placa) ... Azurirano: 2018-05-10
- Bite Switch za GlassOuse: 85 USD + PDV (ako se placa) ... Azurirano: 2024-02-13
- Finger Switch za GlassOuse: 50 USD + PDV (ako se placa) ... Azurirano: 2023-06-12
- Puff Switch za GlassOuse: 150 USD + PDV (ako se placa) ... Azurirano: 2023-06-12
- Foot Switch za GlassOuse: 40 USD + PDV (ako se placa) ... Azurirano: 2023-06-12
- Press Switch 100gr za GlassOuse: 50 USD + PDV (ako se placa) ... Azurirano: 2023-06-12
- Press Switch 150gr za GlassOuse: 50 USD + PDV (ako se placa) ... Azurirano: 2023-06-12
- Pillow Switch za GlassOuse: 60 USD + PDV (ako se placa) ... Azurirano: 2023-06-12
- Touch Switch za GlassOuse: 85 USD + PDV (ako se placa) ... Azurirano: 2023-06-12
- Proximity Switch za GlassOuse: 100 USD + PDV (ako se placa) ... Azurirano: 2023-06-12
- Blink switch za GlassOuse: 150 USD + PDV (ako se placa) ... Azurirano: 2024-02-14
- Cheek switch za GlassOuse: 100 USD + PDV (ako se placa) ... Azurirano: 2024-02-14
u Srbiji u dinarima

 

 

Sve cene se za kupce iz Srbije obračunavaju u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan izdavanja predračuna. PDV se dodatno obračunava. Gloria Ferrari doo maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima, opisima, fotografijama i cenama, ali nažalost ne možemo garantovati da su svi podaci na sajtu u potpunosti ispravni. Svi artikli prikazani na ovom sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva se da su svi dostupni u svakom trenutku na našem lageru. Tačne podatke sa rokovima isporuke dobijate u predračunu. Zadržavamo pravo promene cena svih proizvoda i usluga, bez prethodne najave na sajtu.