Tobii CEye - Eye Control Module - moduo za upravljanje pokretima očiju

 Tobii CEye

Prestala je proizvodnja Tobii CEye - Eye Control Module, noviji model je: Tobii PCEye Go

Za one osobe koje ne mogu da koriste ekran osetljiv na dodir i tastaturu, ali im je potreba za komunikacijom još uvek od suštinskog značaja. Uključivanjem upravljanja očima i Tobii CEye: koristeći samo pokrete očiju, kada je CEye priključen na Tobii C12 i C15 komunikacione uređaje, možete sklopiti prijateljstva i razgovorati, poslati e-mail, pretražiti net (surfovati) ili poslati tekst prijateljima.

Kome pomaže Tobii CEye moduo za upravljanje pokretima očiju?

Pomaže osobama koje ne mogu da kontrolišu pokrete ruku ili tela, kao što su neki pojedinci sacerebralnom paralizom, ALS (Amiotrofična lateralna skleroza) ,moždanim udarom / afazijom, kičmenim povredama i mnogim drugim uzrocima. Kontrola (upravljanje) očima je važna da bi se omogućila komunikacija.

Kontrola (upravljanje) očima je alternativni i komplementarni način unosa korišćenju miša ili vaših ruku, i omogućava vam da prilagode vaše metode komunikacije prema vašim potrebama koje se menjaju. Zapravo, vaše oči postaju računarski miš jednostavnim gledanjem u ekran: pogled na slova ili ikonice koje želite da izaberete i trepnete, držite pogled ili koristite taster da izaberete. Kontrola (upravljanje) očima je tako jednostavna.

Brzo, lako i efikasno upravljanje očima

Tobii CEye uređaj za kontrolu (upravljanje) očima je jednostavan za korišćenje, brzo se podešava, izuzetno je precizan i radi sa kompatibilnim Tobii komunikacionim uređajima. Podešavanje može da se uradi u roku od nekoliko minuta, sa jednokratnom kalibracijom sedeći ispred CEye opremljenim AAC uređajem. I kontrola (upravljanje) očima sa Tobii CEye radi u skoro svim svetlosnim uslovima, sa korisnicima svih etničkih pripadnosti i sa korisnicima koji nose naočari ili kontaktna sočiva.

 Tobii CEye

Kontrola (upravljanje) očima koje funkcioniše

Štaviše, Tobii kao vodeća tehnologija daje CEye moduo za upravljanje pokretima očiju, jedan od najvećih na tržištu, zamišljeni okvir u kome možete da pomerate glavu. Ako izađete iz okvira, Tobii CEye uređaj za kontrolu (upravljanje) očima će nastaviti vaše praćenje ponovo kada se vratite, bez potrebe za ponovnom kalibracijom (baždarenjem). Ova tehnologija otvara praćenje oka i kontrolu (upravljanje) očima za korisnike koji su prethodno bili u stanju da ga koriste, uključujući i decu i korisnike sa cerebralnom paralizom.

Interakcija i kontrola (upravljanje) očima je direktna sa objektima na ekranu kada se koriste Tobii CEye i Tobii-jev vodeći softver i softveri nezavisnih (trećih) proizvođača; znači da možete da dobijete više od Tobii komunikacionih uređaja.

Ograničeno kretanje ne znači ograničen radni vek. Pomoću Tobii CEye uređaj za kontrolu (upravljanje) očima, možete da podelite svoja mišljenja, preuzmete kontrolu nad svojom situacijom, neka drugi ljudi znaju kako se vi osećate, ispričajte omiljeni vic ili prosto poželite dobro jutro. Sve to treptajem jednog oka.

Tehničke specifikacije:

  Tobii CEye
Radno rastojanje (optimalno) 23.5 inča, 60 cm
TrackBox - za pomeranje glave (širna x visina x dubina) 15.7x11.8x7.9in, 40x30x20cm
Brzina kretanja glave (optimalna) 11.8in/s, 30cm/s
Brzina prijema podataka pogledom 30 Hz
Preciznost procene pogleda 0,8 stepeni
Težina: 12.3 oz, 350gr
Poreklo EU(Sweden), Cena:
Tobii CEye – Eye control module 5.900,00 EUR + pdv(ako se plaća)+Proveriti - prestala proizvodnja
(Priključuje se na Tobii C12 i Tobii C15)
u Srbiji u dinarima.