Upravljanje kursorom miša pokretima glave:

  Tracker Pro - Head

Pointing Device - nema miša, nema tastature, nema problema ...

Tracker Pro je računarski ulazni uređaj koji zamenjuje miša za osobe koje imaju ograničene pokrete ruku. Jednostavno se priključi i radi kao miš; ne zahteva posebnu instalaciju ni upravljačke programe - drajvere. Sve što se može uraditi pomoću računarskog miša, može se i pomoću Tracker Pro (uključujući i jednu od mnogobrojnih vrsta klik-ova).

Kako radi Tracker Pro?

Tracker Pro je inteligentna kamera visoke rezolucije. Ugrađena je čvrsto aluminijumsko kućište, što Tracker Pro čini glatkim, pouzdanim, samostalnim, robustnim, preciznim i lakim za montažu.
Tracker Pro prati malu tačku
koju možete postaviti na svoje čelo, naočari ili obod šešira.
Tracker Pro nije igračka namenjena igračkom tržištu koja se prodaje osobama sa invaliditetom kao sekundarnim korisnicima. Tracker Pro je asistivna tehnologija namenjena isključivo za osobe sa ograničenim kretanjem ruku.

“Thanks for the great products that empowers others to be independent in their lives!”- Ann Hoffmann, M.S. CCC-SLP The ALS Association, MN Chapter Program Coordinator Hrbek-Sing Communication and Assistive Device Program Courage Center

Kome je namenjen

Tracker Pro je razvijen da kontroliše kursor miša osobama sa kvadriplegijom, cerebralnom paralizom, multiplom sklerozom, mišićnom distrofijom, alkoholičarima i drugim osobama sa invaliditetom gde osoba ima smanjenu ili ograničenu mogućnost da svojim rukama koriste standardni računarski miš.

Karakteristike:

  • CCD kamera visoke rezolucije -Ultra oštra, savršena za praćenje piksela. Možete koristiti Tracker za crtanje, pisanje, ili za bilo koje druge aplikacije koje zahtevaju finu-preciznu kontrolu kursora.
  • Vidno polje od 45 stepeni - Možete bilo gde da sedite i da se udobno smestite, a Tracker će vas sam, automatski pronaći.
  • Može se monirati i horizontalno i vertikalno.
  • Standardno se priključuje na sve platforme preko USB konektora.
  • Ne zahteva nikakvu instalciju softvera ni upravljačkih program. Samo se priključi i funkcioniše.
  • Radi na svim vrstama i jačinama osvetljenja. Može raditi i direktno izložena sunčevoj svetlosti.

Jednostavnim pomeranjem glave gore-dole, levo-desno mnogo lakše upravljate kursorom nego da stalno morate da klikćete na dugmad za pomeranje.

Malo svetlo na prednjoj strani vam omogućava da znate kada Tracker vidi tačku. To je čak indikator kom pravcu da se krećete kada je u režimu navigator.

Specifikacije:

  • Dimenzije: 5.08cm X 5.08cm X 8.25cm
  • Napajanje: 5 V preko USB porta
  • Snaga: 1.15 Wati

Tracker Pro predstavlja četvrtu generaciju uređaja ove vrste. Napajanje preko USB-a ga čini nezavisnim i nema potrebe za korišćenjem prenosivih akumulatora ili adaptera za napajanje.

 

Related Disabilities

* ALS
* Carpal Tunnel Syndrome
* Cerebral Palsy
* Head Injuries
* Mobility Impairment
* MS
* Muscular Dystrophy
* Quadriplegia
* Spinal Cord Injury

 

Tema/slično: asistivne tehnologije / pomagala za osobe sa telesnim invaliditetom (telesne invalide, osobe sa telesnim hendikepom), asistivne tehnologije / pomagala za osobe sa motoričkim smetnjama - teškoćama - problemima.

 

 

Sve cene se za kupce iz Srbije obračunavaju u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan izdavanja predračuna. PDV se dodatno obračunava. Gloria Ferrari doo maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima, opisima, fotografijama i cenama, ali nažalost ne možemo garantovati da su svi podaci na sajtu u potpunosti ispravni. Svi artikli prikazani na ovom sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva se da su svi dostupni u svakom trenutku na našem lageru. Tačne podatke sa rokovima isporuke dobijate u predračunu. Zadržavamo pravo promene cena svih proizvoda i usluga, bez prethodne najave na sajtu.