Za osobe koje ne mogu da koriste miša i tastaturu, a ne mogu da koriste ni tastere, postoji čitav niz senzora koji po funkciji zamenjuju tastere.

Tasteri kao deo asistivne tehnologije, odn. tasteri kao pomagala za osobe sa invaliditetom najčešće služe kao zamena za određene funkcije ili tastere na standardnoj računarskoj tastaturi ili mišu.

 

Gloria Ferrari doo nudi:

- Flex - Switch
- Leaf - Switch

 

 

Flex - SwitchFlex switch


The Flex switch is attached to a 400 mm bent tube in order to facilitate positioning. It is activated by bending the black rubber tip in any direction. Flex requires mounting.
Specifications:
Diameter: 13 mm
Length: 400 mm
Tip dimensions: 40 x 61 mm
Activating force: 180 g
Travel before activation: 13 mm

Poreklo USA, Cena:
- : + PDV (ako se placa)
u Srbiji u dinarima.

Leaf - Switch

Activated by pressing lightly against the leaf in one direction. Comes with a removable round foam pad. Tactile and auditory feedback. (Requires mounting)


Specifications:
Diameter foam pad: 80 mm
Activating force: 50 g
Travel before activation: 13 mm

  • Single switch operated by pressing one side of the leaf.
  • Leaf switch can be used with or without the 3-inch diameter foam disc supplied.
  • Has been found to be most useful as a head switch, and is often used in pairs, which are easily mounted using an adaptor from the Mobilia System 2000 range.
  • Switch is normally open and is actuated by deflecting the leaf.
  • Auditory feedback. Tactile feedback.
Poreklo USA, Cena:
- : + PDV (ako se placa)
u Srbiji u dinarima.

 

 - Nazad na spisak raznih senzora kao tastera

 

Tema/slično: asistivne tehnologije / pomagala za osobe sa telesnim invaliditetom (telesne invalide, osobe sa telesnim hendikepom), asistivne tehnologije / pomagala za osobe sa motoričkim smetnjama - teškoćama - problemima.

 

Sve cene se za kupce iz Srbije obračunavaju u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan izdavanja predračuna. PDV se dodatno obračunava. Gloria Ferrari doo maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima, opisima, fotografijama i cenama, ali nažalost ne možemo garantovati da su svi podaci na sajtu u potpunosti ispravni. Svi artikli prikazani na ovom sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva se da su svi dostupni u svakom trenutku na našem lageru. Tačne podatke sa rokovima isporuke dobijate u predračunu. Zadržavamo pravo promene cena svih proizvoda i usluga, bez prethodne najave na sajtu.