IntelliKeys USB- moćne, programirajuće, adaptivne tastature

Za učenike sa telesnim invaliditetom, računari sa adaptivnim tastaturama postaju njihov papir i olovka, pa samim tim i metod koji koriste za izražavanje svojih sposobnosti. Za učenike sa kognitivnim invaliditetom, postaje prilagođeno okruženje za učenje, predstavljajući informacije u obliku koji dozvoljava puno učešće u aktivnostima sa njihovim vršnjacima.

IntelliKeys se priključuje u bilo koji računarski USB port, Macintosh ili Windows. IntelliKeys nudi jednostavniju instalaciju na trenutnim operativnim sistemima kao i veću energetsku efikasnost. U kombinaciji sa svojim programirajućim prekrivačima tastera za tastaturu, IntelliKeys je najfleksibilnija alternativna tastatura koja postoji.

IntelliKeys alternativna tastatura podržava učenike koji imaju sledeće probleme:

 • Nizak nivo obima pokretljivosti i okretnosti
 • Slabo razvijene fine motoričke veštinama
 • Slabovidost, makularna degeneracija (macular generation) ili slepoća
 • Teškoće u učenju
 • Napor pri učenju Engleskog jezika
 • Počinju sa čitanjem

IntelliKeys podržava UDL

Istraživanja sprovedena u Universal Design for Learning (UDL) dokazuju da učenici imaju dosta koristi od ovih adaptivnih tastatura u angažovanju, zastupanju i izražavanju. Intellikeys alternativna tastatura omogućava do sada neviđen pristup učenju za učenike koji koriste računar preko direktnog izvora, džojstika (joystick) ili prekidača (switch-a) sa skenerom. Kako IntelliKeys nemaju tastere, nastavnici jednostavno mogu da povuku prekrivače na programirajuću površinu kako bi napravili tastature za različite učenike, različite nastavne planove i programske oblasti, a sve to kako bi učenici imali veću pristupačnost savremenim tehnologijama. Jedinstven dizajn IntelliKeys alternativnih tastaturnih prekrivača pruža velike, dobro odvojene "tastere" u visoko - kontrastnim bojama kako bi se pomoglo učenicima da lakše pronađu slova, brojeve, reči i tasterske strelice da bi se uključili u nastavnim plan i program.

Intellikeys promoviše inkluziju u učionicama

Intellikeys pomaže učenicima sa invaliditetom da se osećaju delom grupe. intellikeys može da se koristi zajedno sa standardnim tastaturama i prekidačima (switch-evima) tako da su učenici u mogućnosti da rade svi na istoj aktiovnosti. Na primer, prekrivači tastatura koji se baziraju na slikama omogućavaju početnicima u čitanju i osobama koje imaju problema sa čitanjem da pristupe istim aktivnostima kao i njihovi vršnjaci. Korišćenje QWERTY tastaturnog prekrivača podržava mlađe učenike sve dok ne budu spremni za pravu računarsku QWERTY tastaturu. U kombinaciji sa njegovim višebrojnim prekrivačima, Intellikeys omogućava istovremeno još individualnu podršku mladim učenicima, učenicima sa teškoćama u učenju i ELL učenicima.

Opcije za programiranje tastature

Za odrasle i one u procesu rehabilitacije, IntelliKeys adaptivna tastatura smanjuje uticaj motoričkog ili vidnog oštećenja koji mogu da ometaju pristup računaru. Smanjenjem broja prečica, IntelliKeys čini mogućim pisanje elektronske pošte, pretraživanje Web pretraživačem, Facebook-a i drugih alata koje se odnose na posao i pristup internetu. Koristite IntelliKeys na radnom mestu kako bi osobama sa invaliditetom obezbedili uspeh i time ispoštovali ADA saglasnost.

Jednostavna za instaliranje

Svaka IntelliKeys tastatura dolazi sa programom (softverom) koji omogućava tastaturne adaptacije koje minimiziraju nezadovoljstva učenika i masimalizuju postignuće- Dostupna podešavanja uključuju:

 • Osetljivost na dodir radne površine tastature
 • Ponavljanje "tastera" (brzo ka sporijem, ili čak isključeno)
 • Brzina pokreta "mišem"
 • Funkcijski taster SHIFT i CONTROL (STRL)za osobe koje unose tekst pomoću prsta.

intellikeys dolazi u paketu sa sledećim gotovim prekrivačima (overlays):

 • Alfabetski prekrivač tastera na tastaturi
 • Osnovni prekrivač tastature za pisanje
 • Prekrivač tastature sa matematičkim simbolima
 • Prekrivač tastature sa ulogom miša
 • QWERTY prekrivač tastature
 • Podešavanje prekrivača tastature
 • Web prekrivač tastature
Poreklo USA, Cena:
- : + PDV (ako se placa)
- : + PDV (ako se placa)
u Srbiji u dinarima.

 

Sve cene se za kupce iz Srbije obračunavaju u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan izdavanja predračuna. PDV se dodatno obračunava. Gloria Ferrari doo maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima, opisima, fotografijama i cenama, ali nažalost ne možemo garantovati da su svi podaci na sajtu u potpunosti ispravni. Svi artikli prikazani na ovom sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva se da su svi dostupni u svakom trenutku na našem lageru. Tačne podatke sa rokovima isporuke dobijate u predračunu. Zadržavamo pravo promene cena svih proizvoda i usluga, bez prethodne najave na sajtu.