Tobii Dynavox EyeMobile Mini

Za komunikaciju praćenjem pogleda i pristup računaru u pokretu - lagan i pristupačan

EyeMobile Mini sa Surface Pro

Ovaj proizvod sadrži PCEye Mini uređaj za pristup računaru pogledom, najnoviji softver za pristup računaru Windows Control, EyeMobile Mini Bracket (držač) i opcijono Microsoft Surface Pro tablet, koji je sertifikovan od Tobii Dynavox da provereno bez problema radi sa EyeMobile Mini.

Upravljajte tabletom Surface Pro prirodnim i opuštenim pokretima vaših očiju. Pristupite aplikacijama, internetu, muzici, elektronskim knjigama, društvenim mrežama, igricama i još mnogo toga u potpunosti bez korišćenja ruku.

 

Pregled EyeMobile Mini

Tobii Dynavox EyeMobile Mini omogućava pristup vašem Windows tablet u potpunosti bez korišćenja ruku. Pojedincima sa telesnim i komunikacionim teškoćama omogućava pristup i upravljanje aplikacijama, internetu, muzici, elektronskim knjigama, društvenim mrežama, igricama i još mnogo toga korišćenjem prirodnog kretanja očiju. Kao rezultat ovoga dobijamo bogatiji, društveno povezaniji i nezavisniji život.

Podrška za tastere i dodir

Ako možete da upravljate tasterom, poput Buddy button - dugme, možete postići još brži pristup računaru kombinujući praćenje pogleda i korišćenje tastera. Tobii Dynavox softver za pristup računaru takođe podržava ulaz pomoću miša ili dodira.

Pristupite hiljadama aplikacija

Stimulišite svoj um, izrazite svoju kreativnost i sačuvajte svoj identitet Tobii Dynavox softver za pristup računaru Windows Control vam omogućava pristup hiljadama društvenih, poslovnih, zabavnih i obrazovnih aplikacija poput: Hulu, Netflix, YouTube, Pandora, Kindle, Facebook i Twitter kao i kompletnom paketu Microsoft Office.

Interaktcija u pokretu

Koristite EyeMobile Mini svuda zahvaljujući malom, laganom i prenosnom specifičnom dizajnu. Možete brzo da postavite uređaj na sto zahvaljujući držaču za sto ili na kolica zahvaljujući nosaču koji sadrži.

EyeMobile Mini se u potpunosti napaja iz Windows tableta i može se koristiti kada god je potrebno.

Vaše želje i potrebe su u fokusu

Preporučujemo da koristite Microsoft Surface Pro tablet, ali se EyeMobile Mini bracket-držač može koristite i sa drugim Windows Pro tabletima (pogledajte "Specifikacije" u delu sistemski zahtevi). Ovo vam daje slobodu da izaberete tablet koji najbolje odgovara vašim potrebama i budžetu, i omogućava vam da pratite tehnološki razvoj. Jednostavno zamenite tablet, a zadržite EyeMobile Mini bracket i PCEye Mini.

<- Nazad na početak: Tobii Dynavox EyeMobile Mini


Mogućnosti EyeMobile Mini

Tobii Dynavox EyeMobile Mini uređaj vam omogućava da koristite tablet bilo kada i bilo gde u potpunosti bez korišćenja ruku čime dobijate jedan novi nivo lične samostalnosti. Surfujte webom, dopisujte se preko elektronske pošte, razgovarajte, gledajte filmove i drugo u potpunoj slobodi i privatnošću.

Tobii Dynavox EyeMobile Mini sa strane

EyeMobile Mini dolazi sa karakteristikama i funkcijama koje pružaju velike mogućnosti za rekreaciju, mentalnu stimulaciju i provođenje slobodnog vremena, za izražavanje svoje kreativnosti i očuvanje identiteta.

Upravljajte svojim očima

Svi neophodni pokreti na dodir i sve vrste klikova u Windowsu su realizovani pomoću pametnih komandi koje se mogu izvršavati samo korišćenjem pogleda korišćenjem Tobii Dynavox Windows Control.

Ovo vam daje pristup svim funkcijama tableta, ako i preko 100.000 aplikacija.

Raznovrsna montaža

Koristite EyeMobile Mini bilo gde, na stolu za ručavanje, na školskoj klupi ili na kancelarijskom stolu. EyeMobile Mini ima ugrađeno postolje i dvostruku montažnu ploču koja podržava i Daessy i REHAdapt montiranje na kolica, krevet ili podni nosač.

Odličan dizajn

Sa elegantnim dizajnom, velikom pažnjom na detalje i kompatibilnošću sa modernim tabletima koji se mogu obezbediti, EyeMobile Mini dobro i izgleda i funkcioniše.

Raznovrsne mogućnosti praćenja pogleda

Koristite Tobii Dynavox PCEye Mini uređaj za pristup računaru pogledom na svom tabletu, a zatim ga povežite na laptop ili stoni (desktop) računar. Ovo vam daje veću slobodu izbora i fleksibilnost kada vam je potreban veći ekran ili veća računarska snaga.

Internet u pokretu

Surfujte internetom u pokretu korišćenjem pogleda pomoću Wifi i/ili 3G/4G internet na tabletu.

Tobii Dynavox EyeMobile Mini ne sadrži i internet pretplatu.

Moguće korišćenje različitih tableta

Možete da koristite različite tablete. Tobii Dynavox preporučuje korišćenje Microsoft Surface Pro, koji je verifikovan i detaljno testiran da bude kompatibilan sa EyeMobile Mini bracket, PCEye Mini i Tobii Dynavox softver za pristup Windows Control.

Automatsko konfigurisanje tableta

Automatska konfiguracija veličine ekrana za Microsoft Surface Pro i slične tablete čine EyeMobile Mini jednostavnim za konfigurisanje i korišćenje.

Drugi tablet se lako konfigurišu pomoću Tobii Dynavox automatskim vodičem za konfiguraciju.

Izaberite sami svoj paket

Možet kupiti EyeMobile Mini Bracket (držač) odvojeno i koristiti sa kompatibilnim tabletom ili ga kupiti sa Microsoft Surface Pro.

Nezavisni pristup računaru

Korišćenje računara bez korišćenja ruku pruža novi način povećanja nezavisnosti. Imate neposredan pristup stotinama hiljada društvenih, poslovnih, zabavnih i obrazovnih aplikacija koje su trenutno dostupne za Windows 8 ili Windows 10.

Sistemski zahtevi

Potreban vam je tablet koji radi na Windows 7 (samo 64-bitni), 8.1 ili 10. Ograničenja važe za sistemske zahteve, veličinu tableta i USB port. Vidi tehničke specifikacije za više detalja.

<- Nazad na početak: Tobii Dynavox EyeMobile Mini

 

Najčešće postavljena pitanja EyeMobile Mini

Mogu li da koristim bilo koji tablet?

Imate veliku slobodu izbora. Međutim, postoji nekoliko zahteva:

  • Potreban vam je tablet koji radi na Windows 7 (samo 64-bitni), 8.1 ili 10 Pro.
  • Ograničenja se odnose na sistemske zahteve, veličinu tableta i USB port.
  • Vidi Tehničke specifikacije za više detalja.

Koje tablete preporučujete?

  • Preporučujemo Microsoft Surface Pro, zato što je detaljno testiran sa svim komponentama sistema, držačem, PCEye Mini uređaja za pristup računaru pogledom i softverom Windows Control. Takođe obezbeđuje dug vek trajanje baterije, što je veoma važno ako koristite EyeMobile Mini u pokretu. Ovo je naš sertifikovani tablet.

Šta ako želim da koristim drugi Windows tablet?

Možete slobodno da koristite bilo koji kompatibilni tablet, ali na svoj rizik. Nastojimo da ažuriramo softver i konfigurisanje za sve nove tablete koji su u skladu sa preporučenim specifikacijama i veličinama.

Napravili smo automatske konfiguracije ekrana za niz tableta, ali je moguće savršeno koristiti i druge Windows Pro tablete koji nisu uključeni u automatsku konfiguraciju. U tom slučaju ćete moći ručno da konfigurišete veličinu ekrana.

Da li mogu da koristim Windows Pro Tablet koji ima samo Micro USB priključak (nema puni USB)?

Da, sa nekim ograničenjima. Sve dok Mini USB priključak na tabletu omogućava prenos podataka i napajanje, radiće sa PCEye Mini i EyeMobile Mini. U tom slučaju ćete morati da koristite adapter. -

Tablet mora, naravno, da ispunjava i ostale uslove navedene u Tehničkoj specifikaciji.

Već imam PCEye Mini, mogu li da ga koristim kao EyeMobile Mini?

Da. Ako već koristite PCEye Mini sa stonim (desktop) ili laptop računarom lako možete da pređete na korišćenje tablet računara. Jednostavno dodajte EyeMobile Mini Bracket - držač i kompatibilni tablet, ako ih već nemate.

Šta se dešava u slučaju kvara?

Dobijate dve godine proizvođačke garancije za EyeMobile Mini Bracket - držač i PCEye Mini u skladu sa našim uslovima garancije.

Tobii Dynavox ne pruža nikakvu podršku za tablet.

Kako da povežem taster?

Povezuje se preko Bluetooth-a ili preko drugog USB porta ili preko USB hub-a.

Kakav je EyeMobile Mini u odnosu na I-Seriju+?

Tobii Dynavox EyeMobile Mini je prenosivo rešenje za pristup računaru, dok su Tobii Dynavox I-Serija, sa I-12+ i I-15+, namenski uređaji za generisanje govora. Kao takvi, oni su izrađeni za osnovnu podršku AAC (pomoćne i augmentativne komunikacije). I-Serija+ je medicinski klasifikovana, imaju moćne "hot-swappable" baterije, imaju moćne infracrvene predajnike i prijemnike za kontrolu životne sredine, imaju zvučnike optimizovane za govor i oni su robustni kako bi mogli da izdrže svakodnevnu upotrebu.

<- Nazad na početak: Tobii Dynavox EyeMobile Mini

 

Specifikacije EyeMobile Mini

Specifikacije EyeMobile Mini (ne sadrži tablet)
Uređaj za pristup računaru pogledom PCEye Mini
Medicinski uređaj (PCEye Mini) 93/42/EEC (MDD) - Medical Device Directive, as amended by 2007/47/EC
Brzina prenosa podataka pogledom 60 Hz
Snaga 1.5W kod uobičajenog korišćenja
Jedinica za obradu u uređaju za pristup računaru pogledom Tobii EyeChip™ sa ugrađenom kompletnom obradom
Interfejsi USB 2.0
Track Box (prostor za praćenje)1 veličina na 55 cm (21.7’’) rastojanja >35 cm × 30 cm ellipsa
>13.4” × 11.8”
Radno rastojanje 45 cm – 80 cm
18” – 32”
Montaža Ugrađeni držač za korišćenje na stolu.
Tobii Dynavox Quick Release adapter ploča za Daessy i REHAdapt.
VESA adapter ploča.2
Tobii sertifikovani Tablet3 Microsoft Surface Pro
Podržani tablet
Veličina(l × h × d)


265 – 310 mm x 162 – 201 mm x 8 – 11 mm
10.4 – 12.2" x 6.4 – 7.9" x 0.3 – 0.4"

Sistemski zahtevi (minimalni zahtevi)

Procesor Dual-Core 2.0 GHz
memorija: 4 GB RAM
Hard Disk: 450 MB slobodno
USB interfejs: USB 2.0 ili noviji.

Kompatibilni Operativni sistemi

Windows 7, 64bit
Windows 8.1
Windows 10

Kompatibilni Tobii Dynavox softver 4

Windows Control (ili Classic Tobii Gaze Interaction Software), Gaze Point, Gaze Viewer, Virtual Remote, Communicator 5, Snap + Core First, Snap Scene, ALL, Boardmaker Student Center

Sati rada Zavi od tableta.
Veličina (Uređaj za pristup računaru pogledom i držač, l × h × d) 142 mm x 177 – 230 mm x 40 – 120 mm
5.6" x 7 – 9.1" x 1.6 – 4.7"
Težina (Uređaj za pristup računaru pogledom i držač) 644 g (1.42 lbs)
Internet pristup5 Preko Wifi ili 3G.
Servisiranje i podrška 2 godine proizvođačke garancije za Tobii Dynavox EyeMobile Mini bracket i PCEye Mini.

 

Specifikacije EyeMobile Mini sa Microsoft Surface Pro
Model Microsoft Surface Pro – 128 GB / Intel Core i5 7300U – 4GB RAM
Sati rada

Microsoft Surface Pro omogućava ~3,5 sati rada sa Tobii Dynavox PCEye Mini.

Operativni Sistem Windows 10 Pro
Rezolucija ekrana i veličina 2736x1824, 12.3"
SSD Hard Disk 128 GB
Procesorska brzina: 2,60 GHz
Rezolucija kamere prednja / zadnja 5/8 Megapixel
Veličina( tablet, l × h × d) 292 mm x 201 mm x 8.5 mm
11.5" x 7.9" x 0.33"
Veličina (Uređaj za pristup računaru pogledom, držač & tablet, l × h × d) 292 mm x 221 mm x 40 – 120 mm
11.5" x 8.7" x 1.6 – 4.7"
Težina (Uređaj za pristup računaru pogledom, držač i tablet) 1414 g (3.12 lbs)
Zaštitna maska Sadrži kućište za držač za Surface Pro.
Servisiranje i podrška 2 godine proizvođačke garancije za Tobii Dynavox EyeMobile Mini bracket i PCEye Mini. Microsoft Surface Pro nije uključen u paket podrške.

 

  1. Track Box (prostor za praćenje) - prostor za glavu je prostor ispred uređaja za pristup računaru pogledom gde korisnik mora imati najmanje jedno oko kako bi moglo da se radi. Uređaj za pristup računaru pogledom je pod uglom od 20° stepeni i okrenut je nagore ispod ekrana..
  2. VESA nosač ne može da se koristi prilikom rada na stolu.
  3. Drugi tablet koji zadovoljavaju sistemske zahteve i veličinu mogu biti kompatibilni sve dok USB port i priključak za napajanje ne ometaju EyeMobile Mini Bracket - držač.
  4. Svi nazivi softvera nisu međusobno kompatibilni. Za više informacija pogledajte odgovarajuću stranicu sa softverom.
  5. Dostupnost WiFi i 3G zavisi od tableta. Tobii Dynavox EyeMobile Mini ne sadrži i internet pretplatu.

 

Ograđujemo se od mogućih grešaka. Promene se mogu uraditi bez prethodnog obaveštavanja. Svi zaštitni znakovi pripadaju njihovim poštovanim vlasnicima.

<- Nazad na početak: Tobii Dynavox EyeMobile Mini

 

EyeMobile Mini Bracket - držač

The EyeMobile Mini bracket makes it possible to connect the PCEye Mini eye tracker to a Windows tablet.

You may purchase the EyeMobile Mini Bracket featuring the Microsoft Surface Pro tablet - or purchase only the bracket and use a compatible tablet (see Specifications below for system requirements).

Specifikacije EyeMobile Mini Bracket - držač
Veličina Trackbox-a (prostora za praćenje) (w x h)1 27 x 23 cm – 52 x 44 cm
10.6 x 9.1" – 20.5 x 17.3"
Montaža EyeMobile bracket Ugrađeni držač za korišćenje na stolu.
Tobii Dynavox QR adapter ploča za Daessy i REHAdapt.
VESA adapter ploča.2
Dimenzije
(EyeMobile Mini držač; w x h x d)
213 x 205 mm – 252 x 61 mm
Težina:(EyeMobile Mini Bracket - držač) 585 g
Tobii sertifikovani Tablet Microsoft Surface Pro 4 i Surface Pro
Podržane veličine tableta4
(l × h × d)


190 – 300 mm x 162 – 201 mm x 8 – 14 mm
7.5 – 11.8" x 6.4 – 7.9" x 0.3 – 0.5"

Sistemski zahtevi za
Tobii Dynavox PCEye Mini (ne sadrži)
CPU (procesor): 1GHz, 2 cores
RAM: 2GB
GPU: 60 MB video RAM, pixel shader version 2.0 ili novija
Internet pristup5 Preko Wifi ili 3G
Servisiranje i podrška 2 godine proizvođačke garancije za Tobii Dynavox EyeMobile Mini bracket .

 

Specifikacije Microsoft Surface Pro 4
Model Microsoft Surface Pro 4– 128 GB / Intel Core i5 – 4GB RAM

Veličina(l × h × d)
292 mm x 201 mm x 8,45 mm
Sati rada ~3,5 sati neprekidnog rada sa Tobii Dynavox PCEye Mini.
Veličina tableta ( l × h × d) 292 mm x 201 mm x 8,45 mm
11.5" x 7.9" x 0.33"
Veličina držača
(w x h x d)
292 mm x 221 mm x 40 – 120 mm
11.5" x 8.7" x 1.6 – 4.7"
Težina (tablet + EyeMobile Mini bracket) Približno 1430 g (3.15 lbs)

 

1Freedom of head movement at a 70 cm distance from the eye tracker that describes the volume in which the user must have at least one of their eyes.

2VESA mount can’t be used during operation of table stand.

3Other tablets will work with Tobii Dynavox’s software using a “manual” screen size configuration, made easy with Tobii Dynavox’s automatic Configuration Guide.

4Tablets must be Windows 8 Pro compatible. Restrictions apply to the size of the tablet and the placement of the USB port. Stylus input is required for the compatible tablets in order to allow for Mouse Cursor Visibility in Windows 8 without a physical mouse attached. when running Mouse Emulation Windows Control; not required for Gaze Selection for Windows 8.

5Wifi and 3G availability depends on tablet. Internet and 3G services not included with the Tobii Dynavox EyeMobile.

 

Ograđujemo se od mogućih grešaka. Promene se mogu uraditi bez prethodnog obaveštavanja. Svi zaštitni znakovi pripadaju njihovim poštovanim vlasnicima.

Poreklo: EU (Sweden), Cena :
- EyeMobile Mini Access – Feat Windows Control: 1400 EUR + PDV (ako se placa)
- EyeMobile Mini Bracket: 300 EUR + PDV (ako se placa)
- EyeMobile Mini Access – Feat Windows Control & Surface: 2350 EUR + PDV (ako se placa)
u Srbiji u dinarima

<- Nazad na početak: Tobii Dynavox EyeMobile Mini