PCEye Mini - korišćenje računara korišćenjem interakcije pogledom

 

Naš najmanji najprilagodljiviji uređaj za pristup računaru pogledom

PCEye Mini u potpunosti zameniti tradicionalnu tastaturu i miša korišćenjem paket za pristup (Access package) koji sadrži naš program Windows Control za potpuni pristup računaru. Ako tek počinjete da koristite upravljanje računarom pomoću očiju, onda je paket Track & Learn (prati i uči) savršeno rešenje. Izaberite opcije u nastavku za više informacija.

Ako želite da koristite PCEye Mini sa tabletom, pogledajte EyeMobile Mini.

 

Pregled PCEye Mini

Za one koji ne mogu da koriste ruke ili prste za upravljanje računarom, praćenje pogleda je verovatno najbrži, najlakši i najergonomičniji način upravljanja računarom. PCEye Mini vam omogućava da pretražujete Internet, povežite se sa prijateljima preko interneta, igrajte igrice, komunicirajte preko Skype-a, upravljajte životnim okruženjem uključujući svetla ili TV, pa čak izrađujte tabele, i dokumente koristeći samo svoje oči. Sa PCEye Mini dobijate:

 • Ergonomski pristup računaru – Sa PCEye Mini klikovi i navigacija postaju intuitivniji stvarajući prirodno i opušteno računarsko okruženje..
 • Prenosni pristup računaru – priključe i isključe sa računara korišćenjem magnetnih montažnih držača i USB priključka. Lako se prenosi i koristi na raznim računarima na poslu, kod kuće i u školi.
 • Samostalna obrada – Sve obrade praćenja oka se vrše na samom uređaju, izbegavajući dodatno opterećenje za vaš računar. To znači da vam ne treba najnoviji, najskuplji desktop ili laptop računar da bi koristili interakcije sa pogledom kao način pristupa računaru.
 • Prednost Tobii – Sa više od 14 godina istraživanje, iskustva i inovacija, Tobii globalni pionir u komercijalnoj tehnologiji za praćenje pogleda.. PCEye Mini se bazira na našoj najnovijoj platformi za praćenje pogleda, IS4.
 

Koristi od interakcije pogledom

PCEye Mini vam omogućava da koristite sve mogućnosti računara koristeći samo svoje oči. Na kraju, PCEye Mini vam daje veću ličnu slobodu i nezavisnost.

  • Lična nezavisnost – Povratak zdravog načina lične nezavisnosti je moguća pomoću PCEye Minis koji vam omogućava korišćenje računara i pristup internetu.
  • Samostalna rekreacija – Provedite svoje vreme, zabavite se, naučite i stimulišite svoj um korišćenjem računara i pristupom internetu pomoću PCEye Mini.
  • Društveno umrežavanje – Sa PCEye Mini da koristite sve oblike komunikacije: dopisujete se preko elektronske pošte, pristupate sajtovima, društvenim mrežama, aplikacijama za komunikaciju, pišete i čitate blogove i drugo.
  • Umetničko izražavanje – Umetničko izražavanje pomoću kontrole (upravljanja) očima može da bude ispravan način da provedete vreme, steknete nova znanja i promovišete kreativnost i sve druge stvari kojima povećavate svoje zdravlje i sreću.
  • Ergonomski pristup – Korišćenje interakcije pogledom može biti lakše za vrat i ramena od korišćenja nekih drugih pomagala (npr. Tastera ili upravljanja pokretima glave).
  • Ostanite na poslu – Ostanite duže na poslu ili se čak vratite na posao korišćenjem PCEye Mini omogućava upravljanje računarom bez korišćenja ruku.

- Nazad na početak: PCEye Mini

 

Karakteristike PCEye Mini

Najrobustniji i najuspešniji uređaj za pristup računaru pogledom

PCEye Mini je zasnovan na dodatnih pet godina istraživanja i razvoja. Upoređivani su testni podaci sa prethodnikom. Algoritmi i filteri za praćenje pogleda su rađeni na osnovu rezultata testova na oko 800 osoba sa različitim sposobnostima vida i etničkog porekla u uslovima različitih nivoa osvetljenja i prašine. Stečena znanja su patentirana, izrađeni su novi modeli očiju, povećana robustnost i izrađeno prvo elektronsko kolo za praćenje pogleda Tobii EyeChip™.

Prikaz jedinstvene IS4 platforme.

Ekstremna prenosivost

Tobii Dynavox PCEye Mini u poređenju sa veličinom olovke.

PCEye Mini se lako pričvršćuje i odvaja na vaš stoni - desktop monitor ili laptop korišćenjem pametnog, magnetnog nosača besprekornog za montiranje i USB priključka. Lagan je i dovoljno mali da se lako prenosi i koristi na različitim računarima.

Prilagodljiv i fleksibilan

Tobii Dynavox PCEye Mini priključen na laptop sa Windows 10

Sve obrade se vrše na samom PCEye Mini na najnovijem Tobii EyeChip-u, čime se izbegava dodatno radno opreterećenje računara ili tableta i obezbeđuje maksimalne performanse. To, takođe, znači da vam ne treba najnoviji, najskuplji tablet, desktop ili laptop računar da bi koristili interakcije sa pogledom kao način pristupa računaru.

Prednost Tobii

Tobii je globalni pionir tehnologije za praćenje oka, sa preko 11 godina posvećenog istraživanja, iskustava i inovacija. Tokom godina smo poboljšali našu tehnologiju i stručnost, koji se ugrađuju u sve naše uređaje za praćenje oka, uključujući Tobii PCEye Mini.

Napredni patentirani algoritmi, filtriranje i visoki kvalitet komponenti, da pomenemo neke, čine Tobii uređaje za praćenje oka izuzetno preciznim, tačnim i robustnim.

Saznajte više o tome kako Tobii praćenje pogleda funkcioniše i šta nas u ovome izdvaja

Visoka preciznost i tačnost

PCEye Mini, zajedno sa funkcionalnošću uvećanja Tobii Dynavox Windows Control, omogućava vam da pogodite čak i najmanje ciljeve na ekranu, skoro sa preciznošću piksela, ponovo i ponovo.

Najveći Trackbox (prostor za praćenje)

Trackbox, je zamišljeni prostor u kome možete da pomerate glavu bez gubitka preciznosti, ili prekida praćenja oka, je među najvećim na tržištu. Velika veličina vam daje slobodu da udobno sedite ili ležite i da zadržite dobre performanse praćenja oka.

Kompenzacija kretanja glave

Možete da se slobodno krećete unutar trackbox-a i da održavate savršenu preciznost i tačnost. Ukoliko na trenutak izađete iz trackbox-a, po povratku PCEye će brzo pronaći vaše oči i nastaviti dalje da ih prati.

Superiorna sposobnost praćenja

PCEye Mini pruža visoko kvalitetne rezultate praćenja za oko 95% korisnika, u poređenju sa bilo kojim drugim sistemom, bez obzira na različite svetlosne uslove, boju očiju, nošenje kontaktnih sočiva ili naočara.

*Rezultati zasnovani na stotine hiljada dijagnostičkih slika i testova na oko 800 osoba u različitim uslovima i sa različitim stanjem očiju, očima van fokusa, različitih nacionalnosti i drugo.

- Nazad na početak: PCEye Mini

 

Specifikacije PCEye Mini

Tehničke specifikacije PCEye Mini
Medicinski uređaj (instrument) 93/42/EEC (MDD) - Medical Device Directive, as amended by 2007/47/EC
Brzina prenosa podataka pogledom 60 Hz
Snaga 1.5W kod uobičajenog korišćenja
Jedinica za obradu Tobii EyeChip™ sa ugrađenom kompletnom obradom
Interfejsi USB 2.0
Track Box (prostor za praćenje)1 veličina na 55 cm (21.7’’) rastojanja >35 cm × 30 cm ellipsa
>13.4” × 11.8”
Radno rastojanje 45 cm – 80 cm
18” – 32”
Veličina ekrana***
(na 55 cm (21.7") korisnikove udaljenosti)
Preporučeno do 19"
Veličina uređaja (Dužina × Visina × Dubina) 170 mm × 18 mm × 13 mm
6.69“ × 0.71“ × 0.51“
Težina: 59 g ( 2.1 oz)
Kompatibilni Operativni sistemi Windows 7( 64-bit
Windows 8.1
Windows 10 (10- bit)
Sistemski zahtevi (minimalni zahtevi) Procesor Dual-Core 2.0 GHz
memorija: 4 GB RAM
Hard Disk: 450 MB slobodno
USB interfejs: USB 2.0 ili noviji.
Kompatibilni Tobii Dynavox softver**** Windows Control (ili Classic Tobii Gaze Interaction Software), Gaze Point, Gaze Viewer, Virtual Remote, Communicator 5, Snap + Core First, Snap Scene, ALL, Boardmaker Student Center

* USB2 zahtevi: USB 2.0 BC1.2 pruža Tobii IS4 dovoljnu snagu i propusni opseg signala..
** Track Box (prostor za praćenje) - prostor za glavu je prostor ispred uređaja za pristup računaru pogledom gde korisnik mora imati najmanje jedno oko kako bi moglo da se radi. Uređaj za pristup računaru pogledom je pod uglom od 20° stepeni i okrenut je nagore ispod ekrana.
*** Za veće veličine ekrana od preporučenih je ograničavajući kvalitet tačnosti pogleda u gornjim uglovima ekrana kada je korisnik blizu ekrana.
**** Svi nazivi softvera nisu međusobno kompatibilni. Za više informacija pogledajte odgovarajuću stranicu sa softverom.

 

Preuzmite opis proizvoda (na engleskom)

- Nazad na početak: PCEye Mini

 

Cena PCEye Mini

Poreklo EU(Sweden), Cena:
- PCEye Mini – Featuring Classic Tobii Gaze Interaction Software: 1200 EUR + PDV (ako se placa)
- PCEye Mini Access – Featuring Windows Control: 1200 EUR + PDV (ako se placa)
- PCEye Mini Track & Learn – Featuring Gaze Point & Gaze Viewer: 1075 EUR + PDV (ako se placa)
- PCEye Mini – Featuring Look to Learn Complete (Classic + Scenes & Sounds): 1225 EUR + PDV (ako se placa)
- PCEye Mini – Featuring Eye-FX: 1350 EUR + PDV (ako se placa)
- PCEye Mini – Featuring Inclusive Eye Gaze- Choosing & Learning, Exploring & Pl: 1520 EUR + PDV (ako se placa)
u Srbiji u dinarima.

- Nazad na početak: PCEye Mini